Vleesetende planten

Heb jij last van muggen, (fruit) vliegjes, wespen of spinnetjes? Dan bieden vleesetende planten de oplossing!

Wat doet een vleesetende plant?

Er zijn honderden soorten vleesetende planten en elk soort heeft zijn eigen methode om insecten te vangen en op te eten. Zo pakt de ene vleesetende plant haar prooi door middel van haar kleverige klierharen en de ander door middel van het dichtklappen van haar bladhelften. Maar behalve deze manieren, zijn er ook vleesetende planten die met hun 'vorm' een insect vangen. Denk bijvoorbeeld aan een vleesetende plant in de vorm van een ‘beker’. Deze planten vangen een prooi door de gladde binnenrand, waardoor het insect in de beker valt. Daarna wordt het insect verteert door de sappen die zich in de vleesetende plant bevinden. 

                                                            

Hoe verzorg je vleesetende planten?

Vleesetende planten houden van natte voeten. Naast kraanwater, vinden vleesetende planten regenwater erg lekker. Met het opvangen van regenwater zorg je er niet alleen voor dat de vleesetende plant goed groeit, maar draag je ook bij aan het milieu! Geef jouw vleesetende plant bij voorkeur een zonnige standplaats.                                                                                                                                                                                                                

     

 

Wij hebben een groot assortiment bijzondere vleesetende planten in al onze vestigingen voor je klaarstaan. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs in één van onze vestigingen om ze in het echt te bewonderen.