Tuinkalender juni

Juni, de zomermaand waarin je weer van alles kan oppakken in de tuin!

Heb je vorige maand bijvoorbeeld nog weinig aan je gazon gedaan? Dan is het nu de maand om aan de slag te gaan. Lees snel verder om te lezen wat je deze maand kan doen in de tuin.

In deze tuinkalender vertellen we je over het volgende:

  • Het gazon
  • Snoeien
  • Water geven
  • De vijver

 

Wij wensen jou alvast veel plezier in de tuin!

 

 

De levende tuin - Tuincentrum De Bosrand

 

Het gazon

Als je in mei nog geen tijd hebt gehad om het gazon bij te werken, dan is het handig om dat in deze maand op te pakken. In juni groeit het gras best hard, waardoor je het één tot twee keer in de week kan maaien, het liefst in de avond. 

Let erop dat je het gras pas begint te maaien als het boven de 5 cm lang is. Ook is het belangrijk om het gazon te bemesten.

De beschadigde plekken kan je opnieuw bezaaien. Heb je geen zin om te wachten? Koop dan graszoden, deze zijn makkelijk neer te leggen en je hebt binnen één dag, een stralend gazon!

 

 

De vijver

Ook kan je deze maand wat aan je vijver doen. Heb je bijvoorbeeld vissen in je vijver of wil je meer vissen? Zorg dan dat je niet teveel planten in de vijver hebt, zodat de vissen vrij kunnen zwemmen. 

Het water verdampt snel in dit warme weer, waardoor je goed in de gaten moet houden of je de vijver moet bijvullen met extra water. Houdt er rekening mee dat je het water eerst op temperatuur maakt, voordat je het in de vijver doet.

Maak je vijver extra mooi door wat stenen langs de vijver te plaatsen en bijvoorbeeld een vogelverschrikker, dit zorgt ervoor dat je vissen veilig kunnen zwemmen!

Snoeien

In juni kan je vooral je hagen en heesters flink terugsnoeien. 21 juni is de langste dag van het jaar. Je kan je hagen en heesters het beste rond deze tijd snoeien, omdat beide hierna snel gaan groeien. 

Als je de planten hebt gesnoeid, kan je ze daarna het beste gelijk bemesten, omdat ze dan voldoende voeding binnenkrijgen om weer goed te kunnen groeien.

Heb je vaste planten in de tuin? Zorg er dan deze maand voor dat je deze planten ook weer netjes snoeit. Dit geeft een verzorgde uitstraling aan je tuin.

 

Vaderdagcadeaus voor het betere buitenleven

Water geven

In juni zijn de temperaturen wat hoger, waardoor het water snel verdampt. Hierdoor is het van belang om je planten voldoende water te geven. Om te controleren of de plant nog voldoende water heeft, kan je met je vingertop in de aarde voelen of de aarde nat is. Als de aarde droog is, mag je de planten water geven.

Ook is het belangrijk om te weten dat je jouw planten het beste in de avond kan voorzien van water, omdat de zon in de middag het water snel laat verdampen. 

Heb je een balkon vol met leuke planten en staan deze in de volle zon? Zorg er dan voor dat je deze planten heel regelmatig water geeft, zodat ze niet uitdrogen.

Geniet van de mooie zonnige dagen!