Tuinkalender augustus

Augustus! Nog een heerlijke zomermaand, waarin je misschien wel op vakantie gaat. Ook in deze maand is er genoeg te doen in de tuin. 

Met deze tuinkalender geven wij je tips & tricks over het tuinieren in augustus. Wij zullen wat vertellen over de volgende onderwerpen:

  • Augustus is één van de maanden waarin het gras hard kan groeien!
  • In augustus kan er gesnoeid worden. 
  • Pret in de tuin.
  • Siergrassen.
  • Genieten in de tuin.

 

Siergrassen

Om een mooie groene tuin te creëren, zijn siergrassen de perfecte plant om toe te voegen in de tuin! Wij hebben heel veel verschillende soorten siergrassen, van groot tot klein. Ook hebben wij siergrassen, die maar heel weinig onderhoud nodig hebben. Dus… ben jij niet zo van het tuinieren of heb je een balkon en geen zin om steeds alles onder het water te hebben staan? Wij hebben voldoende keuze. Bekijk hieronder ons filmpje (druk op de link) over siergrassen, waarin wij jou informeren over de verschillende soorten siergrassen. 

https://www.youtube.com/watch?v=dOau-2Xcm6g

Snoeien

We mogen in augustus weer snoeien! Heb je Rozen in de tuin? Knip dan de uitgebloeide bloemen van de takken weg. Ook de Lavendel mag worden bijgeknipt. Zorg ervoor dat je voldoende groen overhoudt en knip dus ook zeker niet te veel af (wel de uitgebloeide Lavendelbloemen). Snoei de Coniferenhaag en dat mag in augustus twee keer. Doe het gespreid over de maand, dus begin en eind augustus, zo heeft de struik voldoende tijd om even bij te groeien.

 

 

Tuinpret

Maak van de tuin een vakantieparadijs voor de kinderen en voor jezelf. Onder een parasol in een comfortabele stoel of op een heerlijke loungebank op het terras. Of wat dacht je van een opblaaszwembad in de tuin om te kunnen afkoelen als het heel warm weer is en de kinderen kunnen erin spelen! 

Wij hebben verschillende accessoires om in de tuin neer te zetten om een écht zomers gevoel te creëren. Kom een keertje langs in één van onze vestigingen in Oegstgeest, Wassenaar, Alphen a/d Rijn, Woerden of Rijsbergen en laat je inspireren en adviseren. 

 

 

 

 

 

 

 

Het gazon

Zorg ervoor dat je voordat je op vakantie gaat je gazon maait, zodat je bij thuiskomst nog steeds kan genieten van een mooi gazon. De zon kan er in augustus voor zorgen dat je gazon verbrandt als je het te kort maait. Dit kan je voorkomen door de messen van de maaier hierop af te stemmen. Je kan het gras het beste in de avond maaien en dit geldt ook voor het besproeien van het gazon. Je kan je gazon het beste verspreidt over meerdere dagen water geven, in plaats van op één dag een half uur lang het gazon besproeien.

In augustus doe je er goed aan om je gazon te bemesten, omdat het gazon juist in augustus heel snel groeit. Dat heeft ermee te maken dat de grond is opgewarmd door de zon en als je het gazon dan bemest, groeit het gras als kool! Als het niet regent, adviseren wij je om je gazon af en toe te besproeien.

 

 

 

 

 

 

Genieten in de tuin!

In augustus schijnt de zon nog volop! Hoe lekker is het om gezellig met vrienden in de tuin te zitten tot laat in de avond. Hiervoor is het wel fijn als de tuin helemaal gezellig is ingericht. Wij hebben kleurrijke lange kaarsen die je in potten kan zetten, kandelaren die je gezellig op je tuintafel kan neerzetten en niet te vergeten... wij hebben de fijnste tuinmeubelen om je tuin helemaal af te maken.

Ook kleurrijke planten maken je tuin extra zomers! Kom langs en laat je adviseren over onze planten. Je kan ook heerlijk barbecueën in augustus. Eerst heerlijke hapjes bereiden op de barbecue en daarna kunnen de kinderen marshmallows roosteren op de nog opgewarmde barbecue.

 

Geniet van de zomer in jouw tuin!