Top 5 botanische versierders

De volgende planten zijn uitermate geschikt als kleinere botanische versierders: 

1. Pachira aquatica (geldboom) 

2. Monstera deliciosa (gatenplant)

3. Pilea Peperomioides (pannenkoekplant)

4. Vetplanten in alle soorten en maten

5. Cactussen in alle soorten en maten

 

 

Aan de slag!

GROEN IN HUIS

Rust, energie, minder stress, creativiteit…
Je staat vast te popelen om je eigen groene hoekje in je woonkamer te creëren. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om het grote groene geluk in huis te halen. 

 

Lekker imperfect

De kracht van de botanische stijl zit hem in de imperfectie. Het maakt niet uit als er een enkel blad wat slap hangt of gescheurd is. Ook is het niet van belang dat alle planten en potten tiptop matchen. Juist die imperfecte mix geeft deze natuurlijke en groene stijl kracht. Onze tip: Gewoon beginnen! Maar… kijk wel even welke standplek ideaal is voor je gekozen plant (sommige planten houden niet van zon of van een donkere standplaats). In de loop der tijd zal je eigen botanische hoekje steeds meer vorm krijgen! 

Een pot of mand maakt het af

Heb je de ideale plant gevonden, dan wacht nog de zoektocht

naar de ideale pot of mand. Kies je echt voor dat ultieme natuurlijke gevoel in huis? Dan is een natuurlijk uitziende pot van terracotta ideaal. Of kies voor een mand van rotan, riet of zeegras. Manden zijn tijdloos en passen in ieder interieur.  Versterk het rustgevende effect met natuurlijke accessoires van hout, touw of (namaak)huiden.