Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Boerenwormkruid, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Ben je op zoek naar Tanacetum vulgare 'Crispum'? De Tanacetum vulgare 'Crispum' is ook wel bekend als Boerenwormkruid. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Boerenwormkruid is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Tanacetum vulgare 'Crispum'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houd er rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Boerenwormkruid niet!

  • Nederlandse naam: Boerenwormkruid Wetenschappelijke naam: Tanacetum vulgare 'Crispum' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Tanacetum Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee