Historie

Historie

Historie van familiebedrijf De Bosrand

In 1980 begonnen de vrienden Koos van Haaster en Chris de Groot met kweken op een stuk bollengrond aan de Rijksstraatweg in Wassenaar. Een kas werd gebouwd en een naam voor het bedrijf was snel gevonden; De Bosrand, passend bij de ligging van de kwekerij aan de rand van het bos.

Het bedrijf begon te groeien, naast een kwekerij kwam er ook een groothandel. De wens ontstond om een tuincentrum in Wassenaar te beginnen en de omliggende stukken bollengrond werden daarom aangekocht om hier invulling aan te kunnen geven. De groothandel en het tuincentrum bleven groeien waardoor er weinig ruimte voor het kweken van de planten overbleef in Wassenaar. Daarom verplaatste de kwekerij zich in 1991 naar de Noortheylaan in Leidschendam.

Het concept van een tuincentrum-groothandel-kwekerij bleek succesvol en om deze reden werd dit concept ook in Rijsbergen gestart.

De jaren daarna werden tuincentrum Groenrijk van de Meer in Alphen a/d Rijn (1995) en tuincentrum Europatuin Woerden (2004) overgenomen en omgedoopt tot De Bosrand.

In 2006 heeft Koos van Haaster het aandeel van Chris de Groot in het bedrijf overgenomen en besloten om samen met zijn echtgenote Marja als team het succes voort te zetten en verder te bouwen aan een mooi familiebedrijf. Samen vormen zij een perfect team: Koos als groenexpert en Marja als verantwoordelijke voor de sfeerbeleving en de decoratieartikelen in de tuincentra.

De tuincentra ontwikkelden zich door de jaren heen tot een steeds uitgebreider winkelconcept en om met de tijd mee te gaan zijn de afgelopen jaren het tuincentrum (2005) en de groothandel (2011) in Wassenaar en het tuincentrum in Rijsbergen (2011) compleet vernieuwd en is er in 2020 een nieuw tuincentrum in Oegstgeest geopend. 

De tuincentra bieden behalve een zeer uitgebreid assortiment groen ook sfeer-en decoratieartikelen, dierbenodigdheden, snijbloemen, buitenkleding en in de restaurants kun je terecht voor koffie met gebak of een heerlijke lunch. Bij ieder bezoek is het tuincentrum weer anders doordat er wordt ingespeeld op de seizoenen en trends door zorgvuldig geselectereerde collecties en inspirerende presentaties voor veel beleving.

Wat maakt De Bosrand bijzonder?

De Bosrand is uniek doordat we als bedrijf bestaan uit drie kwekerijen, twee groothandels en vijf tuincentra. De planten van de eigen kwekerijen worden verkocht in de tuincentra, de groothandels en het overige deel wordt geveild. De groothandels richten zich op de hoveniers, gemeenten, kleinere tuincentra en winkeliers.

Doordat wij zelf kweken, dagelijks naar de veiling gaan en de contacten met de beste kwekers hebben kunnen wij iedere dag vers groen in de winkels van de beste kwaliteit en voor een scherpe prijs aanbieden.                                                           

Behalve een enorm breed aanbod op het gebied van groen, biedt De Bosrand ook het grootste assortiment bloembollen. Deze komen rechtstreeks vanaf de bollenkwekers naar de groothandel en worden hier verpakt of opgepot in bakjes. Deze zijn in het hele land en zelfs in buitenland terug te vinden!

Daarnaast zijn we een echt familiebedrijf. Naast Koos en Marja werken inmiddels ook de zes kinderen in het bedrijf. Samen met alle medewerkers, waarvan sommige al sinds de start van het bedrijf werkzaam zijn, heeft De Bosrand een sterk team met vertrouwde gezichten en veel kennis in huis.

Tenslotte is De Bosrand niet aangesloten bij een formule en heeft daarom alle vrijheid om haar eigen koers te gaan en zich te onderscheiden van andere tuincentra.

De Bosrand wil als echte groenspecialist iedereen een groen thuis bieden en sfeervol laten genieten van zijn huis en tuin.