Nieuwe collectie: Lenta Living

Lenta Living kan het best worden samengevat als een enorme kleurexplosie die je kunt opeten, drinken en gebruiken om je wijn of bloemen in te bewaren. Wat alle items gemeen hebben, is dat de kleuren absoluut prachtig zijn, de combinaties perfect zijn en je ze naar hartelust kunt mixen. Het is alsof iedere tafel en keuken een grote make-over krijgt met deze vrolijke en levendige producten.

Het keramiek is een uniek product dat afkomstig is van een familiebedrijf dat al generaties lang bestaat in een klein dorpje in Zuid-Spanje. De Pottery is opgericht door de grootouders van de huidige eigenaar en wordt momenteel gerund door een moeder en haar zoon.

Voor de productie van het keramiek gebruiken ze rode klei die vermengd wordt met diverse aarden uit de omgeving. Om het aardewerk een mooie witte kleur te geven, wordt er een laag Kaolien aangebracht. Vervolgens worden alle stukken met de hand beschilderd in diverse kleuren en gaan ze de originele Arabische ovens in om af te bakken. Dit proces zorgt ervoor dat ieder stuk uniek is en dat er geen twee exemplaren exact hetzelfde zijn.

De invloed van de Arabische cultuur is duidelijk zichtbaar in onze keramiek. Deze invloed komt voort uit de periode waarin Andalusië een moslimgebied was en de mooie sier- en kleurbewerkingen van toen zijn nog steeds zichtbaar in onze producten.

Hoewel het aardewerk en de keramiek oorspronkelijk werden gebruikt om water op te slaan en te transporteren in de droge omgeving van Zuid-Spanje, worden onze producten tegenwoordig voornamelijk gebruikt als decoratie.

Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk plezier hebt van onze keramiek, adviseren wij om het met de hand af te wassen. Het is echter ook mogelijk om het in de vaatwasser te reinigen.

Het keramiek is niet alleen een prachtige aanwinst voor ieder interieur, maar vertelt ook het verhaal van een rijke en eeuwenoude cultuur. Met trots kunnen we zeggen dat we een uniek en ambachtelijk product aanbieden dat met veel liefde en vakmanschap is gemaakt.

Deze en alle andere items van Lenta Living zijn verkrijgbaar bij onze vestiging in Wassenaar.