Groen maakt gelukkig

De donkere dagen… De één vindt het reuze gezellig,
de ander slaat ze liever over. Dat is verklaarbaar.
Het gebrek aan zonlicht kan je humeur beïnvloeden. Hoe zorg je ervoor dat je de winterblues
dit jaar overslaat? 

Er zijn verschillende manieren waarop je je humeur positief kan beïnvloeden tijdens de winterdagen. Om te beginnen: weersta de verleiding van al die lekkere, calorie­rijke hapjes en kies voor gezonde voeding en genoeg beweging. Daarnaast kan je interieur je stemming een flinke boost geven. Uit onderzoek van TNO blijkt dat groen helpt tegen vermoeidheid. Dus hup: van die bank af en aan de slag met groen! 

 

Gezond door groen

Dat nieuwbouwwoningen tegenwoordig zo goed geïsoleerd zijn, heeft een groot pluspunt. We springen zuiniger om met onze energie. Maar nadelen zijn er ook: onze woningen zijn zó goed geïsoleerd, dat er een gebrek kan ontstaan aan frisse lucht in huis. Het gevolg? Hoofdpijn, last van je ogen en keel, een geïrriteerde huid, vermoeidheid, een droge mond en/of allergieën. Gelukkig bestaat er een natuurlijke luchtreiniger: de plant. Ook werkt al dat groen mee aan een hogere luchtvochtigheid in huis.


Productief door groen

Groen op je werkplek verhoogt je productiviteit. Niet voor niets dat kantoortuinen de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond schieten. De plant wordt niet langer weggemoffeld in een donker hoekje, maar neemt een meer centrale plek in. Er zijn zelfs be­drijven die kiezen voor heuse verticale tuinen: muren begroeid met groen. Al dat groen zorgt ervoor dat medewerkers een betere concentratie hebben én creatiever zijn. Oh ja, groen heeft ook nog eens een positief effect op je stresslevel. Helemaal zen door groen, dus!