Grassenweek

Siergrassen: een aanwinst voor idere tuin!

We kunnen het ons niet voorstellen maar nog niet zo heel lang geleden zag je nauwelijks siergrassen in tuinen en openbare ruimtes maar dit is de laatste tijd sterk veranderd. Siergras is dè must-have van nu, je ontkomt er niet meer aan!
Met wuivende grassen krijg je meteen dat heerlijke vrije gevoel van een strandvakantie. Wie wil er niet elke dag vakantie vieren in eigen achtertuin?

Grassen zijn bijna het hele jaar door decoratief. Er zijn veel soorten en vormen om uit te kiezen. Heel mooi is bijvoorbeeld vedergras (Stipa gigantea) dat door zijn brede vorm en sierlijke stengels uitstekend tussen vaste planten past.
Plant lage grassoorten vooraan, hogere meer in de achtergrond, zoals u ook met vaste planten doet. Doe dat niet te rechtlijnig, haal hier en daar ook een wat grotere vorm naar voren. Het geheel wordt er veel levendiger door. 

Sier grassen zijn mooi in hele velden, het wuiven in de wind zorgt voor een prachtig schouwspel. Maar ze zijn ook prachtig als rustbrengers of juist kleuraccenten in een border, bij een vijver, in een heide- of bostuin.
Er zijn zeer aantrekkelijke eenjarige soorten grassen (trilgras, hazenstaartje), maar nog veel meer vasteplantgrassen die tientallen jaren meegaan en die het eeuwige leven lijken te hebben, zoals in een gazon.
Ook zijn er grassen voor droge, zonnige plekken en voor vochtige schaduwplaatsen of juist een heel natuurlijke omgeving. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: alle soorten grassen vragen uitzonderlijk weinig onderhoud. Wie een zeer onderhoudsvriendelijke tuin wil hebben, moet dus zeker aan sierlijke grassen denken.

 

Siergrassen van onze huiskweker Amigra

De grassen van Amigra worden met veel toewijding geteeld in het Westland.
Een belangrijk speerpunt is dat je van alle soorten grassen jarenlang tuinplezier moet hebben. De selectie is streng maar resulteert in de leukste en mooiste soorten siergrassen, denk aan de bekende Lampenpoetser gras (Pennisetum) of Prachtriet (Miscanthus). Natuurlijk zijn deze pracht grassen aanwezig bij Tuincentrum de Bosrand!


Van mintachtig naar blauw neigend groen. Van alle grassen is Festuca glauca

‘Intense Blue’ de allerblauwste. Daarvoor is jarenlang steeds de blauwste plant geselecteerd en vermeerderd. Zo werd blauw, blauwer, blauwst.

 

Maar naast deze blauwe gras van Amigra bestaan er veel meer soorten siergras van mooie bodembedekkers tot wuivende pluimen.

Aanbieding
Festuca Intense Blue
Van € 9,99 voor € 6,99 per stuk
In 23cm pot
Zwenkgras

Aanbieding
Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’
Van € 9,99 nu voor € 6,99 per stuk!
In 23cm pot
Lampenpoetser gras
Hoogte 60-100cm
Bloeit in juli/augustus
Winterhard
Bloeikleur: Groen/bruine aren