Duurzaam tuinieren

Wil jij de natuur een handje helpen? Goed nieuws! Met weinig extra’s en wat tips & tricks van ons kan jij bijdragen aan duurzaam tuinieren.

Duurzaam tuinieren… ja wat is het eigenlijk? Het wordt ook wel ‘natuurlijk tuinieren’ of ‘verantwoord tuinieren’ genoemd. Met deze vorm van tuinieren houd je de natuur in balans en besteed je extra aandacht aan de bodem. Om te beginnen kan je kijken naar de planten die in jouw omgeving groeien, dit zijn namelijk de planten die passen bij jouw grond en standplaats. Daarnaast geven deze planten voeding aan de dieren die in jouw buurt voortkomen.

Heb jij een tuin met veel tegels? Haal een paar tegels weg en vervang deze met planten en bodembedekkers. ‘Ja… maar dan is mijn tuin minder strak?’ Een duurzame tuin moet juist niet té netjes zijn, er zijn namelijk insecten die graag gebruik maken van een stapeltje takken en bladeren. Of denk aan losse stenen, waar kikkers en insecten een beschutte plek hebben om de seizoenen door te komen! 

Klik hieronder op één van de onderwerpen van duurzaam tuinieren voor meer informatie. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs in één van onze winkels in Alphen a/d RijnOegstgeestRijsbergenWassenaar of Woerden.