De perfecte kerstboom

Het vormt ieder jaar opnieuw een leuke uitdaging: het vinden van dé perfecte kerstboom! Zo kunt u kiezen uit allerlei soorten en hoogtes. Maar welke type kerstboom past het beste bij u? Ons Bosrand Team staat voor u klaar en helpt u graag met het vinden van dé perfecte kerstboom.

We laten u graag de verschillende soorten kerstbomen zien en helpen u graag! Weet u waar de kerstboom komt te staan? Meet dan hoe hoog u de boom wilt hebben. Bekijk ook of de boom breed kan zijn of dat juist een wat smaller model beter tot zijn recht komt op de gekozen plek. Houd er bij het meten van de hoogte rekening mee of de boom direct op de grond komt te staan of iets hoger. Let bij het uitzoeken van de boom ook op of je er, als je dit wilt, makkelijk een piek op kunt zetten.

Grootte van de boom
Als je bepaald hebt waar de boom komt te staan, meet dan hoe hoog je de boom wilt hebben. Bekijk ook of de boom breed kan zijn of dat juist een wat smaller model beter tot zijn recht komt op de gekozen plek.

  • Houd er bij het meten van de hoogte rekening mee of de boom direct op de grond komt te staan of iets hoger.
  • Let bij het uitzoeken van de boom ook op of je er, als je dit wilt, makkelijk een piek op kunt zetten. Soms maakt een top, met bijvoorbeeld meerdere takken, dit lastig.

Wij staan voor u klaar...
Heeft u dé perfecte kerstboom eenmaal gevonden? Dan helpen we je graag verder. Zo verpakken we de boom gratis in een net waardoor deze makkelijk vervoerd kan worden en niet beschadigd. Is de boom te groot om zelf mee te nemen? Vraag dan naar de mogelijkheden van onze bezorgservice.

De stam van de boom kunnen we aan de onderkant afzagen zodat deze gemakkelijk past in een standaard. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de EasyFix kerstboomstandaard zodat uw boom altijd recht staat! Ook een traditioneel kerstboomkruis is mogelijk. Voor slechts € 3,- plaatsen we een houten kruis onder de boom zodat deze thuis direct neergezet kan worden.

Nordmann
De Nordmann is de meest populaire kerstboom en niet zonder reden! Enkele kenmerken van deze boom zijn:

  • Weinig/geen naaldverlies
  • Lange glanzende naalden die niet prikken
  • Typische Nordmann-geur

De groei van een Nordmann spar

Wist u dat het meer dan twaalf jaar duurt voordat een Nordmann spar van circa 220 cm een Excellent label krijgt? Hieronder zie je het volledige groeiproces. U kunt bij ons terecht voor kleine kerstbomen vanaf tachtig cm tot wel ruim vijftien meter! 

Kerstbomen met kluit
Wil je de boom zo lang mogelijk goed houden en zo min mogelijk naaldverlies, dan kun je voor binnen beter een boom met kluit of in pot kiezen. Eventueel kan na de kerst de boom in de tuin worden gezet, let dan wel op wat voor type boom je kiest. Koop je een afgezaagde boom, zet hem dan in een kerstboomstandaard met waterreservoir, zodat je de boom water kunt geven. Zaag de onderste 5 cm van de stam af, voordat je hem in de standaard zet zodat je nog langer plezier hebt van de boom.

Acclimatiseren
De temperatuur en de luchtvochtigheid binnen zijn erg belangrijk. Een kerstboom die eind november is gezaagd blijft buiten zeker tot begin maart goed. Daarom is het goed om de boom een koele plaats te geven, dus zeker niet in de buurt van de verwarming. Ook is het zeer goed om te proberen de luchtvochtigheid in huis te verhogen. Bijvoorbeeld door aan de radiatoren verdampingsbakjes te hangen of om de boom met een plantensproeier geregeld nat te sproeien.

Laat de boom na aankoop een dag acclimatiseren op een koele plaats, zoals de schuur of garage. Hierna kun je hem neerzetten in je (woon)kamer en optuigen.

* Let op: de prijs van een kerstboomkruis kan varieren i.v.m. de afmeting van het kruis en de kwaliteit.

Nordmann cyclus