• BrazelBerry

    Delicious & Beautiful

BrazelBerry

Klaar voor de 'Bessen Revolutie'?

Bosbessen en bramen zijn lekker en gezond. Het kweken van groente en fruit in een pot op het terras of in de (stads)tuin, wordt steeds populairder. Een nadeel is echter dat fruit- en groenteplanten er niet zo mooi uit zien. Wie maar beperkte ruimte heeft op terras of balkon, wil hier graag mooie, bloeiende sierplanten plaatsen. De planten uit de nieuwe BrazelBerry® collectie zijn prachtig om te zien en geven ook nog eens heerlijke vruchten! 

 

Waar komt de BrazelBerry® collectie vandaan?

De BrazelBerry® collectie is afkomstig uit het veredelingswerk van de Amerikaanse bessenkwekerij Fall Creek uit Oregon.
Met het oprichten van de bessenkwekerij in de jaren zeventig vervulden Dave Brazelton en zijn vrouw Barbara hun levensdroom. De kwekerij behoort tot op de dag van vandaag tot een van de meest succesvolle bessenveredelaars wereldwijd. Een jarenlange zoektocht naar de perfecte blauwe bes voor in de tuin of op het terras resulteerde in een fantastische bessenplant voor de particuliere tuin. BrazelBerry® is de ideale combinatie van een siervolle plant met een maximale vruchtopbrengst. De familienaam Brazel(ton)Berries staat garant voor de kwaliteit. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat maakt de BrazelBerry® collectie uniek?

  • Veel aromatische en gezonde vruchten 
  • Mooie, compact groeiende sierplanten
  • Prachtige bladverkleuring van roze tot abrikoos 
  • Uitermate geschikt voor in een sierpot op balkon en terras
  • Zelfbestuivend & Winterhard
  • Deze planten zijn de perfecte combinatie van vrucht- en sierwaarde: Delicious & Beautiful!

 

Pink Breeze 

De blad kleur van de variëteit Pink Breeze® is het hele jaar meer dan adembenemend. In het voorjaar is het blad donkergroen met een roze tint die schittert als een laagje rijp bij zonsopgang. In het najaar domineren diepblauwe en groene kleuren het blad.

Naast de unieke bladkleur van Pink Breeze® heeft deze variëteit ook een sterke vruchtzetting en grote XL bessen met zeer aromatische smaak. 

 

Peach Sorbet

Peach Sorbet® laat zien wat haar naam doet beloven. In het voorjaar, als de plant begint uit te lopen doen de kleurnuances denken aan een frisse en fruitige perziksorbet. Ook de smaak van de bessen is bijzonder. Met een tropisch-zoet aroma van sappige perzik doen de vruchten de naam van deze variëteit eer aan. 

Het groene blad van de plant kleurt in de nazomer roodpaars, waardoor de Peach Sorbet® ook in de herfst zeer mooi oogt. 

 

Jelly Bean

De extreem, compact groeiende Jelly Bean® doet denken aan een ronde bowlingbal. Door de compacte groei is deze variëteit bijzonder geschikt voor balkon of terras. In het voorjaar heeft Jelly Bean een bijzondere glans door de lichtgroene scheuten. De plant heeft in de zomer donkergroen blad en in het najaar blad met rode puntjes.

Ondanks de compactheid geeft de plant opvallend veel vruchten. De vele kleine blauwe bessen smaken zo zoet als de beroemde Amerikaanse jelly bean snoepjes. 

 

Baby Cakes

Deze braam doet zijn naam eer aan, want Baby Cakes® in elk opzicht suikerzoet. Deze sierlijke plant is totaal anders dan een ‘normale’ bramenstruik welke meestal achter in de tuin te vinden is vanwege zijn grove uiterlijk. Baby Cakes® is volledig anders. De plant is compact, bijna rond in de groei, vrij van doorns en geeft tal van aromatische vruchten! Door het aantrekkelijke uiterlijk en de ideale eigenschappen, is deze soort bij uitstek geschikt voor de kleine stadstuin of het balkon.

 

Verzorgingstips 

Lees hier meer over de verzorging van Brazel Berry...