Timber

Zoek je voor in jouw tuin of op jouw terras of balkon nog een tuinbankje? Lees dan snel verder, want bij Tuincentrum De Bosrand vind je tuinbanken van Timber. Met een bankje kun je heerlijk genieten van het zonnetje. Omdat de houten bankjes niet zo heel groot zijn, kun je ze gemakkelijk overal in de plaatsen.

Het onderhouden van Timber tuinbanken

Wanneer je houten tuinmeubels hebt, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Wanneer je een laagje olie, beits of lak aanbrengt, zullen de houten tuinmeubelen langer meegaan en zien ze er altijd goed uit. Eigenlijk bescherm je het hout tegen de regen, kou en de zon. Wanneer je geen laagje olie, beits of lak aanbrengt, zal je zien dat het hout verkleurt en gaat het hout barsten of splijten. Zet daarom de houten tuinmeubels één keer in de twee jaar in olie, beits of lak. Wat is het verschil tussen deze drie verfsoorten?

  • Olie - Olie zorgt ervoor dat de natuurlijke hout kleur het best naar voren komt. Olie trekt in het hout en beschermt het tuinmeubel van binnenuit. Daarnaast beschermt olie het tuinmeubilair tegen slijtage, vuil, krassen, vochtigheid en ook regen, zon en kou.
  • Beits - Wanneer je beits gebruikt, zal je zien dat dit helemaal in het hout trekt. Het hout wordt als het ware beschermt vanuit de binnenkant. Beits beschermt daarnaast het hout ook tegen krassen, vuil, vochtigheid, slijtage en alle weersomstandigheden.
  • Lak - Eigenlijk geeft lak een gekleurd laagje aan het hout. Dit geeft als het ware de bescherming tegen regen, zon en kou. Lak gaat na een tijdje wel barsten. Voordat je een nieuwe laag aanbrengt, moet het eerst wel geschuurd worden om de oude laag weg te halen.

Timber houten tuinbanken kopen bij De Bosrand

Kom gerust eens langs bij De Bosrand om de houten tuinbanken van Timber te bekijken. Pak er een kussentje bij en ga eens lekker op één van de tuinbanken zitten. Heb je vragen over de Timber tuinbanken? Stel ze gerust aan één van onze medewerkers. Zij helpen je graag en kunnen je alles vertellen over het hout en geven je graag nóg meer onderhoudstips. Tuincentrum De Bosrand heeft verschillende vestigingen in Alphen a/d Rijn, Oegstgeest, Wassenaar, Woerden & Rijsbergen.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie