Palmen

Een mooie palm voor in huis? Denk eens aan een Kentia of Areca Palm! Deze populaire palmen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Het zijn gemakkelijke en snelgroeiende planten, die het beste gedijen bij een kamertemperatuur van minimaal 12 graden. Houd je er wel rekening mee dat deze palmen de ruimte nodig hebben.

Areca
De Areca is een zeer bekende palm die zijn weg goed heeft gevonden naar onze huiskamers. Niet zo vreemd ook als je na gaat dat deze palm een luchtzuiverende werking heeft. Zo filtert hij vervuilde deeltjes uit de lucht die door de bladeren worden opgenomen. Deze exotische plant groeit vrij langzaam en kan heel oud worden. Op een lichte standplaats - bij kamertemperaturen - kan hij wel 15 tot 20 cm per jaar groeien. Zorg ervoor dat de potkluit altijd vochtig blijft en de temperatuur boven 13 °C. Verkrijgbaar in diverse maten en indien gewenst op maat te bestellen.

Kentia
De Kentia is een sterke, goed houdbare en eenvoudig te verzorgen palm. Van de circa tweeduizend palmsoorten is de Kentia één van de sterkste palmen voor in de woonkamer. Dit komt omdat hij weinig licht nodig heeft en dus op veel plaatsen neergezet kan worden. Daarnaast is hij gemakkelijk in onderhoud en doet hij het ook goed bij een lage luchtvochtigheid. Verkrijgbaar in diverse maten en indien gewenst op maat te bestellen.