• Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

.

Medinilla

De Medinilla Magnifica is een echte blikvanger voor in huis! De van oorsprong uit de Filipijnen afkomstige plant is een zeer bijzondere, die het beste gedijt op warme en lichte plaatsen met een hoge luchtvochtigheid. Er bestaan wel vierhonderd soorten waarvan de Magnifica de enige is die als kamerplant wordt aangeboden. De Medinilla is een epiphyt: hij haalt zijn voedingsstoffen via zijn blad uit de lucht.

Verzorgingstips
De ideale temperatuur voor de Medinilla ligt tussen 17 - 25 graden °C. De Medinilla verdraagt veel licht en in de wintermaanden zelfs direct zonlich (in het voorjaar en de zomer alleen indirect zonlicht). Zorg dat de potgrond altijd vochtig blijft en mest tijdens de plant tijdens de bloei niet bij. Zodra de bloei voorbij is dan één maal per 2 weken en in de zomer één keer per week. De plant kan van drie tot wel vijf maanden bloeien.

Bloem
De bloem is het meest opvallende kenmerk van de Medinilla. Officieel mag je het eigenlijk geen bloem noemen, het zijn namelijk roze schutbladeren waarin de echte bloem verstopt zit. Omdat dit eigenlijk een soort gekleurd blad is, staat de Medinilla extra lang in bloei. Want als de bloem is uitgebloeid blijven de schutbladeren nog lang zitten.

Koningsplant
Wijlen koning Boudewijn van België was een groot liefhebber van de Medinilla. Hij kweekte deze in de koninklijke serres. Voor de komst van de Euro, schitterde de plant op het bankbiljet van 10.000 Belgische franken.

Toon filters Verberg filters

Filter producten