Anthurium

De Anthurium, ook wel Flamingoplant genoemd, is een trendy kamerplant die past in vele interieurs. De Anthurium is afkomstig uit tropisch Amerika en het geslacht behoort tot de aronskelkfamilie. In de winkel kom je deze kamerplant vaak tegen in de kleuren rood, roze en wit.

Verzorgingstips

  • Moet de plant worden verpot? Over het algemeen is dat niet nodig, indien de plant op tijd water en mest krijgt toegediend. Een uitzondering hierop is als de plant twee maal zo groot geworden is, vanaf het moment dat je de Anthurium kocht of kreeg.
  • Wat moet er met uitgebloeide bloemen worden gedaan? Als de bloemen bruin en verdord zijn en/of de spadix (stamper) zacht en bruin, dien je deze eruit te halen. Bruin/groen verkleurde bloemen zijn oude bloemen; je kunt ze er zowel in laten zitten als eruit halen.
  • Wat moet er worden gedaan als de plant geen bloemen meer geeft? In dat geval is het van belang dat je de plant op een lichte plaats zet (achter het raam), en de plant niet te veel water geeft.
  • Wat moet er worden gedaan wanneer je luis of andere beestjes in de plant ziet zitten? Je kunt bij ons zogenaamde 'plantenpijltjes' kopen en deze in de plant steken. Daarnaast adviseren wij je graag over andere (biologische) middelen.
  • Waarom krijgt de plant geel blad? Waarschijnlijk heeft de plant teveel water gekregen en te weinig mest. De gele bladeren kunnen eruit worden geknipt.
  • Waar komen bruine vlekken in het blad vandaan? Bruine vlekken in het blad komen vooral in de winter voor. Het is het gevolg van te koud water, koude standplaats en tocht. Bladeren met bruine vlekken kunnen uit de plant worden geknipt