• Gewasbescherming

    Gewasbescherming

    Gazon

Gazon aanleggen

Het gazon is in veel gevallen het hart van de tuin. Daarom is het zo belangrijk om vooraf de vraag te stellen: wat gaan we ermee doen?
Wordt het een speelterrein voor de kinderen, kies dan voor een sterk grasmengsel. Wordt het een echt siergazon, realiseer u dan dat het onderhoud veel tijd en aandacht kost. Deze tips helpen u op weg bij de keuze en aanleg van uw ideale grasmat.

Voorbereiding
Zorg voor een goed omgewerkte bodem. Spit 2 à 3 spaden diep, in de wetenschap dat het maar één keer hoeft te gebeuren. Het beste is de omgespitte grond een paar weken te laten liggen om in te klinken. Nadat u het opgekomen onkruid grondig heeft verwijderd, werkt u een mengsel van turf en mest of compost door de bovenste bodemlaag. Ten slotte egaliseert u eventuele oneffenheden en rolt u de grond goed aan met een tuinwals.

Zaaien of zoden?
Deze keus is vooral afhankelijk van de oppervlakte van uw gazon en het geld dat u wilt besteden. Graszoden zijn duurder, maar minder kwetsbaar. En u kunt natuurlijk sneller van uw gazon genieten. Als u besluit te zaaien, zult u zo’n zes weken moeten wachten voordat u op uw gazon kunt lopen.
Eén kilo graszaad is voldoende voor ca. 50 m2. Uitzaaien, losjes inharken en attent blijven op twee dingen: zorg dat de grond voldoende vochtig blijft en houd vogels uit de buurt. Bij De Bosrand vindt u hiervoor speciale afdeknetten.

Toon filters Verberg filters

Filter producten