• Dagelijks
    verse
    tuinplanten

Vaste planten

Vaste planten zijn meerjarige, kruidachtige planten die bestand zijn tegen de jaarlijks terugkerende vorst. Door verschillende soorten te combineren kun je van het voor- tot najaar genieten van een bloeiend kleurenpallet in je tuin! De keuze aan vaste planten bij Tuincentrum De Bosrand is zeer groot, ook op de tijden dat de planten wellicht minder fraai zijn. Dit komt omdat ze in principe jaarrond geplant kunnen worden. Wij geloven sterk in vaste planten als aanwinst voor je tuin! Enkele redenen hiervoor zijn:

  • Door verschillende soorten te combineren kun je van het voor- tot najaar genieten van kleur in je tuin.
  • Zorgt voor biodiversiteit door het aantrekken bijen, vlinders en andere insecten.
  • Bij de aanplant van het juiste aantal per m2 groeien ze snel dicht en onderdrukken daardoor het onkruid. Dit zorgt voor minder onderhoud.
  • De planten komen ieder jaar weer op!

 De ene vaste plant bloeit juist in de winter, bijvoorbeeld de Helleborus. De andere vaste plant bloeit vooral in de herfst of het voorjaar en de zomer, zoals de Lavendel. Zo kun je eigenlijk het hele jaar door van kleur in jouw tuin genieten. Wij hebben een bijzonder uitgebreid assortiment vaste planten, welke met het seizoen mee veranderd. Op het moment van bloei zijn deze planten ook in grotere maten verkrijgbaar. Tevens horen tot de verzamelnaam van vaste planten ook rotsplanten, siergrassen, tuinvarens, kruidenplanten, bodembedekkende vaste planten en schaduwplanten gerekend. Kortom er is keuze genoeg en voor ieder wat wils!

Wist je dat De Bosrand in 1980 is opgericht als kwekerij? Nog steeds kweken we jaarlijks tienduizenden vaste planten in onze eigen kwekerijen. Deze zijn dagelijks vers verkrijgbaar in onze tuincentra. Ook bij diverse zakelijke klanten worden deze gebruikt voor projecten en de aanplant van openbaar groen. Kom gerust eens langs bij één van onze vestigingen!

Toon filters Verberg filters

Filter producten