• Dagelijks
  verse
  tuinplanten

Mediterrane planten

Olijfbomen, palmbomen, vijgenbomen, de Oleander en Toscaanse Jasmijn; steeds meer mediterrane planten vinden een weg naar onze tuinen. Als we op vakantie zijn in het buitenland ontdekken we steeds meer prachtige mediterrane planten en hoe fijn zou het zijn als we dit gevoel ook thuis zouden kunnen hebben? De afgelopen dertig jaar heeft De Bosrand zich steeds meer verdiept in het selecteren van de allermooiste mediterrane planten. Kwaliteit staat daarbij voorop, aangezien alleen de allerbeste planten goed bestendig zijn tegen het Nederlandse klimaat. Jaarlijks reizen wij af om prachtige selecties te maken rechtstreeks bij kwekers in Spanje. Zo kun je in onze winkels kiezen uit een ruim assortiment verse planten en bomen tegen scherpe prijzen!

Wat zijn mediterrane planten?

Bij mediterrane planten denk je misschien wel aan zon, zee en vakantie. Dat klopt ook, want mediterrane planten groeien in het Middellandse Zeegebied. In onder andere Spanje, Italië en Portugal zijn tal van mediterrane planten te vinden. Deze planten houden van een zonnige en warme plek en hebben vrij weinig onderhoud nodig. Bij zeer warm en droog weer hebben mediterrane planten genoeg water nodig en in de zomer wat extra voeding. Aan veel mediterrane planten zitten vruchten. Denk dan bijvoorbeeld aan: olijven en vijgen. Bij Tuincentrum De Bosrand vind je mediterrane planten die je in de tuin kunt zetten. Haal die mediterraanse sfeer gewoon in jouw tuin en geniet van de prachtige vijgenboom, olijfboom, bananenplant of citroenboom!

Tuincentrum De Bosrand | Mediterrane planten

Onze top 7 mediterrane planten

Wij selecteren bij de kwekers in Spanje de mooiste mediterrane planten voor bij jou thuis! In Alphen a/d Rijn, Oegstgeest, Rijsbergen, Wassenaar en Woerden vind je onze vestigingen waar je terecht kunt voor deze prachtige planten. Er zijn enkele populaire varianten en daarom hebben wij een top 7 samengesteld:

 1. Olijfboom (Olea) - De olijfboom staat het best op een plek in de volle zon en wilt graag regelmatig water. Wist je dat een olijfboom honderden jaren oud kan worden? Hoe ouder de boom, hoe mooier de stam! Een olijfboom kan niet zo goed tegen de vorst. Belangrijk is dus om de pot en de gehele plant af te dekken.
 2. Vijgenboom (Ficus Carica) - Wist je dat de vijg één van de oudste geteelde vrucht is? Wanneer je een vijgenboom heeft, is het belangrijk om deze in de winter te beschermen tegen de vorst. Daarnaast moet je één keer per jaar de vijgenboom snoeien.
 3. Oleander (Nerium Oleander) - Op zoek naar een mediterrane plant met bloemen? Dan is de Oleander misschien wel wat jij zoekt! Deze plant is dol op vocht en warmte, maar hij is ook giftig voor dieren en mensen. Daarnaast kan het sap uit de plant zorgen voor irritaties op de huid. Draag dus handschoenen als je aan de slag gaat met de plant. De Oleander heeft veel water nodig en moet in de winter naar binnen.
 4. Bananenplant (Musa) - Niet alle soorten bananenplanten zijn geschikt voor buiten, maar toch zijn er enkele soorten die buiten kunnen staan. Zet de plant bijvoorbeeld in een grote bak en op een plek waar hij veel zonlicht krijgt. De Bananenplant is dol op water. Op een warme dag kan de plant al snel zo'n 10 liter water opnemen. Om er zeker van te zijn dat de plant de winter overleeft, raden wij je aan om de plant te beschermen tegen de vorst.
 5. Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides) - Deze vrolijke klimplant staat het liefst op een plek in de zon of halfschaduw. Wist je dat de bloemen van de Toscaanse Jasmijn een heerlijke geur geven? Snoeien kun je het best in de lente doen: verwijder de oude stengels en de plant komt weer prachtig in bloei.
 6. Henneppalm (Trachycarpus) - Deze Henneppalm is een winterharde palm die zelfs onze winters overleeft. Deze palm heeft prachtige, waaiervormige bladeren en houdt van water. Zet de palm in de volle zon, maar niet in de wind. Een plek naast een schutting of een muur is perfect!
 7. Citroenboom (Citrus) - Belangrijk is dat de Citroenboom een goed doorlatende bodem heeft én in de winter goed wordt beschermd tegen de vorst. Geef de Citroenboom een mooie plek in de tuin of op het terras en je creëert dat mediterraanse sfeertje!

Zit er een favoriet voor jou tussen? Kom dan eens een kijkje nemen in één van onze winkels! Heb je vragen over ons assortiment met mediterrane planten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 

Tuincentrum De Bosrand | Mediterrane planten

De verzorging van jouw mediterrane planten

Bij Tuincentrum De Bosrand vind je diverse producten van onder andere Pokon en EcoStyle voor de verzorging van de mediterrane planten. Denk dan bijvoorbeeld aan:

 • Pokon Mediterrane potgrond
 • Pokon Mediterrane planten mest
 • Pokon Mediterrane planten voeding
 • EcoStyle Mediterrane planten organische mest

In de vestigingen van De Bosrand vind je nog veel meer producten die je kunt gebruiken om de mediterrane planten te verzorgen. Kom langs in één van onze winkels!

Geef jouw tuin een mediterraans sfeertje!

Ben je ook wel toe aan een gezellig, mediterraans sfeertje in jouw tuin? Kom dan langs bij Tuincentrum De Bosrand voor mediterrane planten die jouw tuin of terras dat vrolijke en gezellige sfeertje zullen geven. Wij hebben de beste planten rechtstreeks van de kwekers uit Spanje in onze winkel, verkrijgbaar voor zeer scherpe prijzen. Wil je misschien toch nog wat meer informatie over de planten? De medewerkers in onze vestigingen helpen je verder en geven graag advies. Bekijk de openingstijden van onze winkels en dan zien we je hopelijk snel bij Tuincentrum De Bosrand!

Onze vaste planten