• Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

.

De pompoen

Pompoenen, ze zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. Je kan ze voor verschillende doeleinden gebruiken, denk aan het uithollen van een pompoen voor Halloween of misschien wil jij ze wel gebruiken als decoratie. Ook zijn sommige pompoenen eetbaar. Let op: zeker niet alle pompoenen zijn eetbaar! Sommige pompoenen dienen alleen als een 'sierpompoen'. 

Wij verkopen zowel eetbare - als sierpompoenen. Vraag het even aan een medewerker na, om er zeker van te zijn dat jij jouw pompoen kan eten. Pompoenen bevatten namelijk veel vitamines, denk aan: vitamine A en vitamine C. Ook bevatten ze mineralen, als: magnesium, zink, ijzer en kalium. Daarnaast zijn pompoenen caloriearm, waardoor je ze ook prima kan gebruiken tijdens een dieet. Je kan er lekkere soepen van maken en ze zijn makkelijk te combineren met andere groenten, omdat ze geen sterke smaak bevatten. Pompoenen worden door de zachte smaak, soms zelfs in koekjes gebruikt. 

De meeste pompoenen worden ongeveer 10 tot 20 kilogram zwaar. Er zijn natuurlijk enkele uitzonderingen die veel zwaarder worden: échte reuzenpompoenen! Maargoed, genoeg over eten! Je kan een pompoen ook gebruiken om mee te knutselen. Denk aan Halloween, waarbij we pompoenen uithollen en er vervolgens de griezeligste pompoengezichten van maken. Ook kan je pompoenen gebruiken in je herfststukjes. 

Wij organiseren woensdag 20 oktober, tussen 13.00 - 16.00 uur een kinderworkshop. De kosten hiervan zijn 5,00 euro per kind en je hoeft je hiervoor niet van tevoren in te schrijven, kom gewoon gezellig langs!

 

Toon filters Verberg filters

Filter producten