• Dagelijks
    verse
    tuinplanten

Grassen

Gras klinkt misschien een tikkeltje saai, maar dat is het absoluut niet! Je kunt ze in je border planten om je gazon te verfraaien, maar ze zijn ook geschikt als bodembedekker. Daarnaast vergen ze weinig onderhoud en passen ze in vrijwel iedere type tuin. Er is altijd wel een soort dat bij jou in de tuin past. Zo zijn er hoge soorten met pluimen, maar ook lage soorten die ideaal zijn als bodembedekker. Jaarlijks kweken we enkele duizenden grassen, je kunt er dus vanuit gaan dat we altijd een ruim assortiment op voorraad hebben.

Festuca Glauca Intense Blue
De Festuca Glauca Intense Blue® mag zich het best verkochte siergras van Nederland noemen. En dat is ook niet zo vreemd want deze intens blauwe siergras is winterhard tot wel -18°C en bloeit van mei t/m juni. Je kunt er een rustgevende sfeer mee creëren door er meerdere bij elkaar te planten. Dit zorgt voor een mistig en verkoelend kleurpaneel in je tuin.

Pennisetum
De Pennisetum is een van de meest bekende grassen in Nederland. Je kunt hem als de winter nadert gewoon laten staan zonder deze terug te snoeien. Niet alleen omdat het er nog fraai uitziet, maar ook omdat de plant een natuurlijke bescherming nodig heeft tegen de winterkou. Het siergras kan zichzelf op die manier beschermen tegen vorst en vocht.