• Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

.

Winterdier

Wellicht zijn de dieren in jouw tuin ’s winters minder zichtbaar aanwezig, maar dat zegt niet dat er helemaal geen dieren te vinden zijn! In het koudste kwartaal van het jaar is het voor de vogels soms nogal lastig om voedsel en drinken te vinden, terwijl andere dieren zoals bijvoorbeeld egels, diep in winterslaap zijn. Weet je al hoe je de dieren een handje helpt in de winter? Onze dierenexperts vertellen je graag hoe jij dit aanpakt en wat je nodig hebt. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 67 producten

Tuin winterklaar maken voor de dieren

De tuin winterklaar maken is een begrip op zich, maar de tuin winterklaar maken voor de dieren vraagt een iets andere inspanning. Het komt er op neer dat het belangrijk is voor egels, vogels en bijvoorbeeld vleermuizen om een beschut en warm plekje te hebben. Hier kun jij makkelijk voor zorgen door onder andere nesthuisjes op te hangen. Voor egels kun je bij Tuincentrum de Bosrand terecht voor egelkasten. Wist je dat een egelkast eerder bewoond wordt als je er een paar droge bladeren inlegt? Naast een egelkast aanschaffen is het ook mogelijk om op een andere manier egels te verwelkomen in jouw tuin: laat gevallen bladeren, takjes en planten liggen zodat egels een veilig plekje kunnen vormen.

dieren-winter-in-tuin

Vogels de winter door helpen

De meeste dieren hebben een voorraad voor de winter aangelegd of zijn in winterslaap, maar tijdens de koudste maanden van het jaar hebben sommige dieren het lastig. Vogels kunnen soms nogal lastig drinkwater of voedsel vinden. Je kunt hier dan ook op inspelen door vers drinkwater en vogelvoer neer te zetten in de tuin. Voorkom dat het drinkwater bevriest door het ’s ochtends te verversen. Bestel direct vogelvoer online om de vogels tijdens deze maanden te kunnen helpen.

winterdier-tuin

Huisdieren in de winter

Heb je huisdieren die veelal buiten zijn zoals konijnen of vijvervissen? Ook deze kun je het leven in de winter wat makkelijker maken met de volgende tips:

  • Gaat het vriezen? Leg dan wat extra stro in het hok van jouw konijn. Voorkom dat het hok op de tocht staat en zet bij extreme kou het hok in de schuur.
  • Vijvervissen kunnen over het algemeen in de vijver blijven, maar jonge vissen kun je wellicht beter naar binnen halen met vorst. Bij temperaturen onder de vijf graden hoeven jouw vijvervissen tijdelijk niet gevoerd te worden. Vriest de vijver dicht? Maak dan voorzichtig een wrak.
  • Kippen hebben een warm hok nodig in de winter aangezien zij geen liefhebbers zijn van kou.

Voor meer tips ben je van harte welkom bij één van onze vestigingen. 

Diervriendelijke tuin in de winter met de producten van Tuincentrum de Bosrand

Een diervriendelijke tuin in de winter creëer je natuurlijk met de producten van Tuincentrum de Bosrand. Bestel vogelvoer, nestkastjes en meer direct online of kom langs bij één van onze vestigingen in Alphen aan de Rijn, Wassenaar, Rijsbergen, Woerden of Oegstgeest. Hopelijk zien wij je snel terug. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op of vraag het één van onze medewerkers in het tuincentrum.