• Van Guppy
    tot Steur

  • Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

.

 

Vissen

Bent u een groot fan van water, vijvers en aquaria? Dan bent u bij De Bosrand van harte welkom voor vijvervissen, pompen, filters en tropische vissen! In onze vestigingen staan onze medewerkers altijd voor u klaar en geven u graag advies over de diverse producten die wij verkopen.

 

 

Welke vissen passen bij u en uw aquarium?

Wanneer er eindelijk een mooi aquarium in huis staat, kunt u waarschijnlijk niet wachten om de eerste vissen in het aquarium te stoppen! Maar de grote vraag is natuurlijk: welke soorten vissen passen er in uw aquarium? Wanneer uw aquarium helemaal klaarstaat, moet u toch nog even wachten om uw favoriete vissen toe te voegen. Het beste is om nog zo’n 2 tot 3 weken te wachten. De waterwaardes moeten namelijk goed zijn, anders is het heel gevaarlijk voor de vissen. Wilt u weten of de waardes goed zijn? Dan kunt u dit testen met een strip die wij in onze winkels verkopen. Een aquarium die al een tijdje draait, heeft veel goede bacteriën. De filter en de bodem helpen daaraan mee om de schadelijke stoffen om te zetten naar ongevaarlijke stoffen. Bij het kiezen van de juiste vissoorten moet u rekening houden met het volgende:

  • Welk soort aquarium heeft u?
  • Hoe groot is uw aquarium?
  • Welk apparatuur zit er in uw aquarium?

Onze medewerkers adviseren u graag welke vissen er uw aquarium passen. Kom eens langs in één van onze winkels. Heeft u uw vissen uitgekozen? Dan is het belangrijk om de vissen rustig aan het water toe te voegen. Wanneer u heel veel vissen tegelijk toegevoegd in het aquarium zorgt dit voor veel stress én tegelijkertijd ook voor veel vervuiling. Dit alles bij elkaar is één van de grootste doodsoorzaken van aquariumvissen.

Tuincentrum De Bosrand | Dierenwinkel | Vissen

Geschikte vissen voor een beginners

Welke vissen zijn geschikt wanneer u een aquarium begint?

  • Goudvissen – Dit zijn robuuste koudwatervissen. Het is goed om te weten dat ze een groot aquarium nodig hebben.
  • Guppy’s – Dit is een tropische, zeer sterke soort en stelt niet veel eisen. Gemakkelijk in de verzorging dus!
  • Siamese kempvis – Ook dit is een tropische soort en verkrijgbaar in diverse varianten en kleuren. Deze vissoort is alleen geschikt voor aquariums van 30 liter.

Gebruik de juiste apparatuur in het aquarium met vissen

Om een gezond aquarium te houden, is het allereerst belangrijk om een goed filter te hebben. Hiermee wordt het water van zuurstof voorzien. Schoon water zorgt voor een gezonde watercirculatie én helpt bij aan het onderhouden van het aquarium. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat tropische vissen altijd een thermostaat nodig hebben. Zo blijft het water op de gewenste temperatuur. Ook om het aquarium schoon te maken, vindt u bij De Bosrand handige producten. Indien mogelijk kunt u ook altijd schoonmakende visjes in het aquarium stoppen. Deze speciale vissen maken de bodem en andere oppervlaktes schoon en voorkomen algen.

Tuincentrum De Bosrand | Dierenwinkel | Vissen

Vissenvoer kopen? Kom naar Tuincentrum De Bosrand 

Het allerbelangrijkste voor uw vis is natuurlijk de voeding. Bij De Bosrand vindt u dan ook vissenvoer voor grote vissen, kleine vissen, maar ook speciale vissenvoeding voor een guppy, goudvis of steur. Wij hebben voor elke vis wat wils en als u niet weet welke voeding u het best kunt kiezen, vraag het dan gerust aan één van onze medewerkers! U vindt onze winkels in Alphen a/d Rijn, Rijsbergen, Oegstgeest, Wassenaar en Woerden waar onze medewerkers u graag verder helpen. Tot snel bij Tuincentrum De Bosrand.

Onze vijverafdeling

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 11 van 11 producten