• Van Guppy
    tot Steur

 

Vissen

Ben je een groot fan van water, vijvers en aquaria? Dan ben je bij De Bosrand van harte welkom voor vijvervissen, pompen, filters en tropische vissen! In onze vestigingen staan onze medewerkers altijd voor je klaar en geven je graag advies over de diverse producten die wij verkopen.

 

 

Welke vissen passen bij jou en jouw aquarium?

Wanneer er eindelijk een mooi aquarium in huis staat, kun je waarschijnlijk niet wachten om de eerste vissen in het aquarium te stoppen! Maar de grote vraag is natuurlijk: welke soorten vissen passen er in jouw aquarium? Wanneer het aquarium helemaal klaarstaat, moet je toch nog even wachten om jouw favoriete vissen toe te voegen. Het beste is om nog zo’n 2 tot 3 weken te wachten. De waterwaardes moeten namelijk goed zijn, anders is het heel gevaarlijk voor de vissen. Wil je weten of de waardes goed zijn? Dan kun je dit testen met een strip die wij in onze winkels verkopen. Een aquarium die al een tijdje draait, heeft veel goede bacteriën. De filter en de bodem helpen daaraan mee om de schadelijke stoffen om te zetten naar ongevaarlijke stoffen. Bij het kiezen van de juiste vissoorten moet je rekening houden met het volgende:

  • Welk soort aquarium heb je?
  • Hoe groot is jouw aquarium?
  • Welk apparatuur zit er in jouw aquarium?

Onze medewerkers adviseren je graag welke vissen er jouw aquarium passen. Kom eens langs in één van onze winkels. Heb je jouw vissen uitgekozen? Dan is het belangrijk om de vissen rustig aan het water toe te voegen. Wanneer je heel veel vissen tegelijk toegevoegd in het aquarium zorgt dit voor veel stress én tegelijkertijd ook voor veel vervuiling. Dit alles bij elkaar is één van de grootste doodsoorzaken van aquariumvissen.

Tuincentrum De Bosrand | Dierenwinkel | Vissen

Geschikte vissen voor een beginners

Welke vissen zijn geschikt wanneer je een aquarium begint?

  • Goudvissen – Dit zijn robuuste koudwatervissen. Het is goed om te weten dat ze een groot aquarium nodig hebben.
  • Guppy’s – Dit is een tropische, zeer sterke soort en stelt niet veel eisen. Gemakkelijk in de verzorging dus!
  • Siamese kempvis – Ook dit is een tropische soort en verkrijgbaar in diverse varianten en kleuren. Deze vissoort is alleen geschikt voor aquariums van 30 liter.

Gebruik de juiste apparatuur in het aquarium met vissen

Om een gezond aquarium te houden, is het allereerst belangrijk om een goed filter te hebben. Hiermee wordt het water van zuurstof voorzien. Schoon water zorgt voor een gezonde watercirculatie én helpt bij aan het onderhouden van het aquarium. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat tropische vissen altijd een thermostaat nodig hebben. Zo blijft het water op de gewenste temperatuur. Ook om het aquarium schoon te maken, vind je bij De Bosrand handige producten. Indien mogelijk kun je ook altijd schoonmakende visjes in het aquarium stoppen. Deze speciale vissen maken de bodem en andere oppervlaktes schoon en voorkomen algen.

Tuincentrum De Bosrand | Dierenwinkel | Vissen

Vissenvoer kopen? Kom naar Tuincentrum De Bosrand 

Het allerbelangrijkste voor jouw vis is natuurlijk de voeding. Bij De Bosrand vind je dan ook vissenvoer voor grote vissen, kleine vissen, maar ook speciale vissenvoeding voor een guppy, goudvis of steur. Wij hebben voor elke vis wat wils en als je niet weet welke voeding je het best kunt kiezen, vraag het dan gerust aan één van onze medewerkers! Je vindt onze winkels in Alphen a/d Rijn, Rijsbergen, Oegstgeest, Wassenaar en Woerden waar onze medewerkers je graag verder helpen. Tot snel bij Tuincentrum De Bosrand.

Onze vijverafdeling

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 11 van 11 producten