• Alles voor een
    gezond konijn

 

Konijnen

Ook voor jouw eigen konijn kun je bij De Bosrand terecht. Kom gerust eens een kijkje nemen bij een van onze vestigingen.

Daarnaast verkopen wij speciaal voor konijnen allerlei lekkernijen, droogvoer, speeltjes, verschillende soorten hooi en stro en natuurlijk prachtige binnen- en buitenhokken.

 

 

Konijnen als huisdier: gezellig en knuffelbaar

Konijnen als huisdier zijn een aanwinst voor het hele gezin. Konijnen zijn gezelschapsdieren en de meeste houden ervan om geknuffeld te worden. Niet alleen zijn de meeste konijnen aaibaar, ook zijn konijnen een goede manier om kinderen met huisdieren te leren omgaan. Konijnen houden van aandacht en kunnen binnen én buiten gehouden worden. Kom langs bij Tuincentrum de Bosrand om alle producten voor konijnen te komen bekijken. Van binnen- en buitenhokken tot konijnen speelgoed; Tuincentrum De Bosrand heeft het allemaal. 

konijn-kopen-tuincentrum

Benodigdheden voor het aanschaffen van een konijn

Als je een konijn wilt aanschaffen, heb je een paar dingen nodig. Wij hebben dit voor je op een rijtje gezet, zodat het makkelijk wordt om een overzicht te houden:

  • Konijnenhok (binnen/buiten)
  • Tijd voor de verzorging van het hok en de konijnen
  • Heel veel liefde
  • Konijnenvoedsel
  • Drink- en eetbak
  • Bodembedekking voor het hok
  • Konijnen speelgoed

Voor al deze producten kom je naar de dierenafdeling van Tuincentrum de Bosrand. Ons assortiment producten voor konijnen is ruim en je zult hier alles vinden wat je voor jouw konijn nodig hebt! Wij vinden het belangrijk dat konijnen goed worden verzorgd en hopen met ons ruime assortiment vol producten dat de juiste verzorging van konijnen ook thuis mogelijk is. 

konijn-als-huisdier

Konijnenhok kopen bij Tuincentrum de Bosrand

Een konijnenhok is één van de belangrijkste producten die je als eerste zult moeten aanschaffen. Een konijnenhok kun je buiten of binnen kwijt; de keuze is aan jou. Wel zal je genoeg ruimte moeten hebben om het konijnenhok of ren neer te zetten. Ook kun je ervoor kiezen om het hok bij mooi weer buiten te plaatsen en bijvoorbeeld in de winter binnen. Wil je een goede en sterke band met jouw konijn? Dan kun je deze het beste binnen houden. Wel kun je dan natuurlijk een buitenren voor konijnen aanschaffen, zodat jouw konijn 's zomers buiten rond kan lopen. Voor de mooiste konijnenhokken en rennen kom je naar één van de vestigingen van Tuincentrum de Bosrand. 

Konijnenvoer kopen

Konijnen eten verschillende dingen. Zo eten konijnen gedurende de hele dag hooi, maar hebben zij ook regelmatig speciaal konijnenvoedsel nodig. Voor al deze benodigdheden kun je terecht bij Tuincentrum De Bosrand. Naast hooi en speciaal konijnenvoer houden konijnen ook van groenten en fruit. Pas hier mee op! Geef de konijnen aan het begin kleine stukjes, zodat zij hier aan kunnen wennen. Ook is het belangrijk om eerst op te zoeken tegen welke soorten groenten en fruit konijnen kunnen. 

Alles voor jouw konijn bij Tuincentrum de Bosrand

Voor meer informatie en advies over het houden van konijnen als huisdieren kom je langs bij één van de vestigingen van Tuincentrum de Bosrand in Alphen a/d Rijn, Oegstgeest, Rijsbergen, Wassenaar of Woerden. Onze medewerkers op de dierenafdeling zijn echte dierenliefhebbers en geven je graag tips. Wist je bijvoorbeeld dat konijnen er niet goed tegen kunnen om in hun eentje te leven? Zo zul je er altijd voor moeten kiezen om twee konijnen tegelijk als huisdier te nemen. Zien wij je snel terug op onze dierenafdeling?

Is jouw konijn ziek? Kom dan langs bij onze dierenkliniek