• Dutch (Netherlands)
 • English (United Kingdom)

.

Kerstverlichting

Kun je moeilijk een keuze maken uit ons grote aanbod kerstverlichting? Wist je dat de meeste kerstverlichting tegenwoordig zijn voorzien van mini LED lampjes voor zowel binnen als buiten? Ideaal toch? De grootste verschillen tussen de snoeren zit hem in de afstand tussen de lampjes en de kleur van de lampjes. De afstand tussen de lampjes varieert van 10 cm bij een normale snoer tot respectievelijk 2 cm bij de rice lights en minder dan een halve centimeter bij de cluster lights. Bij onze vestigingen van Tuincentrum De Bosrand vind je heel veel verschillende soorten kerstverlichting van bekende merken, zoals Lumineo, Luca, Konst Smide en Anna's Collection. Kom gerust eens een kijkje nemen in ons tuincentrum!

Tuincentrum De Bosrand | Kerstverlichting | Kerstboomverlichting

Kerstverlichting voor binnen bij De Bosrand

Het is donker buiten, de temperatuur zakt langzaam richting het vriespunt. Wanneer je bij de woonkamers naar binnen kijkt zie je overal kleine, gezellige lichtjes; heel erg knus, warm en gezellig! Kerstverlichting brengt letterlijk en figuurlijk licht tijdens de donkere dagen. Maar welke kerstverlichting gebruik je voor de kerstboom? Tegenwoordig is er zo veel keuze in kerstboomverlichting, dat het vaak lastig is om de juiste keuze te maken. Onze experts van De Bosrand hebben op het gebied van kerstverlichting enkele tips en aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

Hoeveel lampjes in de kerstboom?
Let bij deze keuze niet op het aantal lampjes, maar op de lengte van het snoer met lampjes. Bij een boom van 180 cm hoog gebruik je een snoer met minimaal 14 meter lampjes. Heb je een boom van bijvoorbeeld 220 cm? Neem dan minimaal een snoer van 18 meter lampjes.

Type verlichting
Hieronder zie je een afbeelding waar duidelijk wordt uitgelegd wat voor soorten kerstverlichting wij in onze tuincentra vestigingen verkopen:

Kerstverlichting kopen bij De Bosrand

Kerstverlichting voor buiten bij De Bosrand

Vroeger was december dé maand om de kerstverlichting van zolder te halen. Tegenwoordig brengen de lichtjes al eerder licht in de duisternis. Ook laten we de lampjes steeds langer hangen. Het is niet alleen kerstverlichting, maar ook sfeerverlichting tijdens de winterse, donkere periode. De lichtjes zijn dus ook niet meer alleen bedoeld voor in de kerstboom, maar kunnen overal in huis en tuin gebruikt worden. Natuurlijk kun je jouw huis binnen mooi maken met verlichting, maar ook buiten kun je flink uitpakken. Het hoeft niet beperkt te blijven tot een boom of struik met een ricelight voor buiten. Je kunt bijvoorbeeld met koppelbare ijspegelverlichting jouw gevel snel en eenvoudig verlichten. Daarnaast heb je misschien nog wel een ongebruikte vuurkorf staan. Doe er een paar houtblokken in en combineer dit met vlamverlichting. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk! Laat je inspireren in één van onze vestigingen van De Bosrand.

Tip van onze experts: App-verlichting
De naam zegt het al, deze verlichting is bedienbaar door middel van een app. Via de app kun je de verlichting aan en uit zetten, maar ook laten dimmen en allerlei twinkle functies inschakelen. Je kunt met de app ook een timer instellen. Deze verlichting app is er voor zowel IOS (Apple) en Android.

Romeo schijnt zijn licht op kerstboomverlichting

Er zijn veel soorten kerstverlichting voor in de kerstboom. Romeo legt in onderstaand filmpje uit wat de verschillen zijn en hoe deze varianten het beste worden toegepast.

Welke kleur kerstverlichting?
Onze kerstverlichting is in diverse kleuren te verkrijgen. Naast de koel witte kleur die vaak wordt gebruikt bij ijsthema's zijn dit nog twee andere belangrijke en bekende kleuren: 'klassiek warm' en 'warm wit'.

 • Klassiek warm: deze verlichting lijkt het meest op de kleur van het klassieke kerstlampje.

Kerstverlichting kopen bij De Bosrand

 • Warm wit: deze verlichting is wat lichter en lijkt het meest op de kleur van de traditionele gloeilamp.

Kerstverlichting kopen bij De Bosrand

LED kerstverlichting kopen?

Tegenwoordig is LED verlichting de meest verkochte lichtbron voor kerstverlichting. Er wordt weleens over LED verlichting gezegd dat het niet sfeervol zou zijn, maar daar zijn wij het helemaal niet mee eens. Tegenwoordig is LED verlichting zo ontwikkeld dat het ook de welbekende klassiek warme, warm wit en koel wit kleur heeft. Een aantal jaren geleden was LED verlichting een stuk duurder dan halogeen verlichting. Het assortiment LED verlichting was ook nog niet zo groot. Ook in de winkels van De Bosrand kun je een ruim assortiment met LED kerstverlichting vinden. Bij De Bosrand vind je onder andere:

 • Hangende kerstverlichting
 • Kerstboomverlichting
 • Staande decoraties
 • Lichtsnoeren
 • Lichtnetten

LED verlichting heeft ook vele voordelen ten opzichte van halogeen verlichting. De voordelen hebben wij voor jou op een rijtje gezet:

 • LED verlichting gaat een stuk langer mee dan halogeen.
 • Halogeen verlichting kan warm aan gaan voelen, maar LED verlichting wordt niet warm.
 • LED verlichting is energiezuinig en gaat daardoor dus ook langer mee.
 • In LED verlichting zit geen kwik verwerkt.
 • LED verlichting is voor 85% recyclebaar.

De toekomst van decorverlichting is hier!

Twinkly

Twinkly® kerstverlichting verandert de toekomst van de traditionele verlichting

Houd je van de nieuwste snufjes? Dan is Twinkly® iets voor u! De toekomst van decorverlichting is namelijk hier. Deze nieuwe generatie LED verlichting kan gemakkelijk verbonden worden via WiFi en Bluetooth. Hierdoor is het mogelijk om de verlichting te bedienen via jouw telefoon of via de gratis app van Twinkly®. 

De app is verkrijgbaar voor iOS en Android apparaten. Deze app staat direct in verbinding met de verlichting, zodat je moeiteloos de gewenste lichteffecten kunt instellen.

In de app heb je een ruim assortiment van diverse lichteffecten die je kunt aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeuren. Wil je alleen de bovenkant van de kerstboom laten verlichten? Of wil je exact kunnen aangeven welke verlichting je wilt laten branden? Het kan allemaal met Twinkly®.

Wil je meer weten over de decorverlichting van Twinkly®? Of heb je vragen over deze Twinkly® kerstverlichting? Kom dan langs bij onze winkels in Alphen a/d Rijn en Wassenaar. Dit merk is in deze twee vestigingen exclusief verkrijgbaar!

Twinkly kerstverlichting

Bij Tuincentrum De Bosrand vind je een zeer ruim assortiment kerstverlichting

Ben je op zoek naar kerstverlichting? Dan is het zeker de moeite waard om eens langs te komen in één van de vestigingen van De Bosrand. Weet je nog niet precies welke kerstverlichting je wilt? Onze medewerkers kunnen je adviseren over de diverse soorten kerstverlichting. Naast de kerstverlichting vind je bij ons natuurlijk ook kunstkerstbomen, kerstversiering en kersthuisjes. Kortom, voor kerst inspiratie ben je bij De Bosrand op het juiste adres! Kom langs in Alphen a/d Rijn, Rijsbergen, Oegstgeest, Wassenaar of Woerden!

 

Bekijk hier de openingstijden!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten