• Dagelijks
  verse
  tuinplanten

 • Dutch (Netherlands)
 • English (United Kingdom)

.

Tuinplanten

Levend groen is het hart van Tuincentrum De Bosrand met tuinplanten, bamboe, stuiken, heesters, bomen, siergrassen, bodembedekkers en seizoensproducten. Wij bieden gezonde, verse en verzorgde tuinplanten aan. Wij hebben een ruim aanbod van zowel vaste planten als perkplanten. Door dagelijks rechtstreeks in te kopen op bloemenveilingen en doordat wij beschikken over onze eigen kwekerijen, kunnen wij u altijd een zeer uitgebreid assortiment tuinplanten aanbieden.

Perkplanten en vaste planten

Er zijn altijd planten te vinden die in uw tuin kunnen groeien. Heeft u geen tuin, maar een balkon? Ook daar kunnen tuinplanten prima groeien als ze bijvoorbeeld in een mooie plantenbak staan. Tuinplanten zijn te onderscheiden in perkplanten en vaste planten. Perkplanten zijn eenjarige planten en niet winterhard. Perkplanten zijn bijvoorbeeld zeer geschikt om in de zomer wat meer kleur in uw tuin aan te brengen. Daarnaast zijn er vaste planten die elk jaar weer terugkomen. Voorbeelden van vaste planten zijn bijvoorbeeld: bomen, coniferen, klimplanten en buxussen. Wanneer u perkplanten en vaste planten combineert, heeft u dus altijd iets in bloei staan in uw tuin. De medewerkers van onze vestigingen van De Bosrand kunnen u precies vertellen welke soort tuinplant het beste waar groeit en hoe u de planten het beste kunt onderhouden. Wij willen immers dat u lang kunt genieten van onze tuinplanten!

Tuinplanten trends

Iedereen kent wel bekende tuinplanten, zoals de hortensia, lavendel, skimmia, klimop of de vlinderstruik. Elk jaar staan er een aantal tuinplanten in de spotlight. Dit wordt gedaan om in dat jaar bepaalde tuinplanten wat meer aandacht te geven. Iedereen wilt toch het hele jaar door genieten van een mooie tuin? Het aankomende jaar is er onder andere wat meer aandacht voor de volgende tuinplanten:

 • Voorjaarstuinplanten, zoals de Corylus, Aubrieta en Arabis
 • Bloesembomen, zoals de Malus en Prunus
 • Geurende blikvangers, zoals de Roos, Choisya en Lantana
 • Kamperfoelie
 • Indian Summer planten, zoals de Pieris, Cotinus en Campsis
 • Kerstsparren, zoals de Abies en Picea

Naast bovengenoemde tuinplanten verkopen wij bij Tuincentrum De Bosrand natuurlijk veel meer soorten tuinplanten. U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in één van onze vestigingen in Alphen a/d RijnOegstgeest, Rijsbergen, Wassenaar en Woerden.

Tuinplanten kopen | Tuincentrum De Bosrand

Verzorging tuinplanten

Iedere soort tuinplant heeft zo zijn eigen verzorging nodig. Met de juiste verzorging, bescherming en voeding kunt u echt heel lang van uw tuinplanten genieten. Het verzorgen van tuinplanten gaat wel iets anders dan het verzorgen van bijvoorbeeld kamerplanten. Tuinplanten groeien en bloeien en daarom moeten er vanaf begin maart de dode stengels en het dode blad verwijderd worden. Daarnaast kunnen vaste planten die lelijk geworden zijn, afgeknipt worden tot net boven de grond. Geen zorgen, want ze groeien vanzelf weer mooi aan. Wilt u zo lang mogelijk genieten van bloemen die in bloei staan? Knip of pluk dan uitgebloeide bloemen weg. Dit zorgt er tevens ook voor dat de vaste plant meer bloemen geeft. Weet u welke tuinplant het beste bij u past? Vraag onze medewerkers naar tips om de desbetreffende tuinplant goed te kunnen verzorgen en onderhouden.

 

Tuinplanten kopen bij De Bosrand

Bent u nieuwsgierig geworden naar ons assortiment met tuinplanten? Breng dan eens een bezoekje aan één van de vestigingen van De Bosrand in Alphen a/d Rijn, OegstgeestRijsbergen, Wassenaar en Woerden. Al onze vestigingen zijn tevens ook op zondag geopend. Bekijk per vestiging alle openingstijden en dan zien we u graag een keer bij Tuincentrum De Bosrand!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 207 producten