Kunstkerstbomen

Tuincentrum De Bosrand biedt een uitgebreide collectie kunstkerstbomen van onder andere Triumph Tree, Everlands en Black Box Trees. Deze kunstbomen zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. In de vestigingen van De Bosrand kun je al deze kunstkerstbomen in het echt bewonderen, maar lees vooral verder wanneer je meer informatie wilt over kunstkerstbomen. Weet je namelijk al welke soort het best bij jou past?


 

Vind gemakkelijk jouw
ideale kunstkerstboom!

Bij Tuincentrum De Bosrand vind je een brede selectie met de mooiste kunstkerstbomen. Een kunstkerstboom is perfect voor jou wanneer je geen zin hebt in losse naalden. Daarnaast is het een duurzame keuze, want je koopt de boom en je hebt er vervolgens jarenlang plezier van. Of je nu een grote woonkamer hebt of juist niet; wij willen dat iedereen een geschikte kunstkerstboom bij ons kan vinden. 

Om tot een goede keuze te komen kan je gebruik maken van onze keuzehulp. Een handig hulpstuk om gemakkelijk tot een keuze te komen die aansluit bij jouw wensen! Heb je alsnog vragen? Dan staan onze experts in de winkels voor jou klaar!

 

 

Ga naar keuzehulp »


Kunstkerstboom kopen? Lees onze handige tips & tricks!

Wil je graag de perfecte kunstkerstboom kopen? Lees onze handige tips & tricks!

Het juiste formaat:
Bij De Bosrand vind je kunstkerstbomen van 60cm tot meer dan 3 meter hoog. Wanneer je een kunstkerstboom koopt, is het belangrijk om de juiste plek te bepalen waar de boom uiteindelijk komt te staan. Tegenwoordig is een plafond ongeveer 2,4 tot 2,6 meter hoog. Een kunstkerstboom van 1,8 tot 2,15 meter is hier dus perfect. De piek past er dan ook nog op! Houd ook rekening met de breedte van de kunstkerstboom. Heb je namelijk niet veel ruimte, dan zijn de 'slim' modellen misschien wel wat voor jou. Ook wanneer je eigenlijk echt geen plek hebt in huis voor een kunstkerstboom, dan vind je bij ons de 'table trees', oftewel de kleine kunstkerstbomen. Deze tafelmodellen zijn 60 tot 90cm hoog en perfect dus om op tafel te zetten.

Kunstkerstboom opzetten en uitvouwen:
Doordat elke kunstkerstboom voorzien is van een standaard, kun je hem gemakkelijk in elkaar zetten én staat hij altijd recht. De kunstkerstboom bestaat uit 2, 3 of meer delen en is gemakkelijk in elkaar te zeten. Voor de takken zijn er verschillende systemen om zo de kunstkerstboom uit te vouwen: 

  • Hook on systeem: Door middel van een kleurensysteem kun je de takken vastzetten in de stam. Vervolgens kun je de takken in de gewenste vorm vouwen voor het mooiste resultaat. De kunstkerstbomen van Triumph Tree hebben dit systeem.
  • Hinged systeem: Bij dit systeem zitten de takken al vast aan de stam waardoor je de takken gemakkelijk kunt uitklappen. Kunstkerstbomen met dit systeem staan dus super snel in elkaar. De kunstkerstbomen van Black Box, Everlands en Evergreen hebben dit systeem.
  • IJzerdraad: Ook de 'table trees' oftewel de kleine tafelmodel kunstkerstbomen hebben een eigen systeem. In deze takken zit ijzerdraad verwerkt, zodat je het kleine boompje gemakkelijk in de juiste vorm kunt buigen.

Sfeervolle decoratie en verlichting:
Heb je de juiste kunstkerstboom gevonden en staat hij op de juiste plek? Dan is het nu tijd om de boom te versieren! Heb je een kunstkerstboom met lampjes gekocht, dan heb je kerstverlichting in ieder geval niet nodig. Heb je wel kerstverlichting nodig, dan is natuurlijk de volgende vraag: hoeveel lampjes moeten er in de boom? Wij zeggen altijd: dat is een kwestie van smaak, maar we hebben wel een advies voor je. Per 10cm boomhoogte is één meter snoerlengte perfect. Dus als jouw kunstkerstboom 180cm hoog is, dan heb je aan een snoer van ongeveer 18 meter genoeg. Je kan dan kiezen voor bijvoorbeeld clusterverlichting (veel lampjes) of voor basic of compacte kerstverlichting (minder lampjes). Vergeet ook zeker niet om de boom helemaal af te maken met kersthangers, kerstballen en andere gezellige en sfeervolle kerstdecoratie!

Kunstkerstbomen kopen bij tuincentrum De Bosrand

Het lijkt net echt dennengroen: onze trendy kunstkerstbomen

Er zijn veel verschillende soorten kunstkerstbomen. Er is een verschil in hoe je een kunstkerstboom in elkaar moet zetten, maar er zit zeker ook een verschil in het materiaal waar een kunstkerstboom van is gemaakt. De vraag is dan ook: hoe worden kunstkerstbomen gemaakt?

De boom met harde naalden is gemaakt van PVC dat gevormd is als een borstelhaar. Een dikke stevige ronde harde draad wordt op een bepaalde lengte afgesneden en rondom de takjes gebonden. De boom met zachte naalden (softneedle), is gemaakt uit lange stroken PVC. Deze lange stroken worden gesneden in dunne reepjes die zachte, platte naalden vormen. Elke tak heeft meerdere borstelige dennen, groene zijtakjes (twijgjes) en hierdoor ontstaat een mooie volle natuurgetrouwe tak. De boom met een PE-zijtak (twijg) heeft gezorgd voor een revolutie in de vorm en uitstraling van de kunstkerstbomen. De vloeibare PE wordt in mallen gegoten. Na het afkoelen en bewerken is een perfecte dennengroen zijtak gevormd. Dit maakt een kunstkerstboom tot een boom niet van echt te onderscheiden is.

Tuincentrum De Bosrand | Kunstkerstbomen kopen

De kunstkerstbomen van Triumph Tree

Triumph Tree onderscheidt zich van de meeste kunstkerstbomen door de hoge kwaliteit materialen, de natuurlijke uitstraling en de makkelijke opbouw. Daarom geeft Triumph Tree ook 10 jaar garantie op de meeste bomen. Op de elektronische onderdelen en de lampjes krijg je altijd drie jaar garantie. De kunstkerstbomen van Triumph Tree zijn gemakkelijk op te zetten. Je krijgt altijd een gebruiksaanwijzing bij de aankoop van de kunstkerstboom. De takken en de stam hebben een stalen kern, waardoor de kunstkerstboom stevig is. De naalden zijn gemaakt van PVC wat een natuurlijke look geeft. Mocht je een ander onderdeel nodig hebben, dan zijn deze altijd los te bestellen.

De kunstkerstbomen van Startree

Uniek wat je bij tuincentrum De Bosrand vindt zijn de kunstkerstbomen van Startree. Startree is een merk van ons waar je kunstkerstbomen kunt vinden die special geschikt zijn voor op tafel. Dit worden ook wel tafelmodellen genoemd. De kunstbomen zijn er in diverse hoogtes: 60 cm, 90 cm en 120 cm. Naast de kunstkerstbomen vind je bij ons ook verschillende soorten guirlandes en kerstkransen van Startree. Al het groen is niet van echt te onderscheiden!

De kunstkerstbomen van Black Box Trees

Black Box Trees heeft kerstbomen in diverse soorten en maten. De kunstbomen hebben een mooie vorm, omdat de zijtakken op een speciale manier zijn afgewerkt. Een voordeel van de Black Box Trees is dat de naalden van deze kunstbomen erg stevig zijn. Daarom heb je ook gegarandeerd vele jaren plezier van een Black Box kunstkerstboom. Bij iedere kerstboom die je koopt van Black Box zit minstens 5 jaar garantie. Black Box Trees staat voor kwaliteit en dat zal je zien wanneer je een kunstboom uit het assortiment koopt. Bekijk hieronder enkele voorbeelden uit de Black Box collectie, maar kom vooral langs bij De Bosrand om deze bomen in het echt te zien. Onze medewerkers kunnen jou alles vertellen over deze kunstkerstbomen!

De kunstkerstbomen van Everlands

Wil je meer weten over de Everlands kunstkerstbomen? Dan ben je bij De Bosrand op het juiste adres. Hieronder kunt al enkele voorbeelden van de kunstkerstbomen bekijken, maar kom ook eens langs in één van onze vestigingen. Elke kunstboom van Everlands heeft zijn eigen eigenschappen en daar kunnen onze medewerkers jou alles over vertellen. De kunstkerstbomen van Everlands zijn er in diverse kleuren groen, want groen is niet zomaar groen! In de collectie van Everlands vind je ook veel kunstkerstbomen waar de verlichting al in is verwerkt. Dat is natuurlijk super handig, omdat je dan geen losse kerstverlichting meer hoeft aan te schaffen. Alle kunstkerstbomen van Everlands zijn zeer gemakkelijk op te zetten én wanneer je de kunstboom op de website van Everlands registreert, krijg je 12 jaar garantie. Je krijgt bij de aankoop van een kunstkerstboom, een stevige doos én een beschrijving van het opzetten van de boom.

De kunstkerstbomen van Evergreen

Ben je op zoek naar een kunstkerstboom met verlichting? Of zoek je juist de perfecte kunstkerstboom zonder verlichting? Neem dan eens een kijkje bij De Bosrand voor de kunstkerstbomen van Evergreen! De kunstkerstbomen uit de collectie van Evergreen importeren wij zelf waardoor wij de bomen voor een scherpe prijs aanbieden. Het aanbod is breed en divers zodat er voor iedereen een geschikte kunstkerstboom te vinden is. Benieuwd geworden? Kom eens langs in één van onze winkels!

Tuincentrum De Bosrand | Kunstkerstbomen kopen | Kerstboom met verlichting