• Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

.

Kerstbomen

Ieder jaar is het opnieuw een leuke uitdaging: het vinden van dé perfecte kerstboom! Zo kunt u kiezen uit verschillende soorten en hoogtes. Wist u dat wij al Nordmann kerstbomen hebben vanaf €9,99? Maar welke type kerstboom past het beste bij u? Wij hebben in onze vestigingen in Alphen a/d Rijn, Rijsbergen, Wassenaar en Woerden een groot assortiment kerstbomen te koop. Onze medewerkers staan voor u klaar en helpen u graag met het vinden van dé perfecte kerstboom. Het is ten slotte maar één keer per jaar kerstmis!

Kiezen van de juiste kerstboom

Als u heeft bepaald waar de boom komt te staan, meet dan hoe hoog u de boom wilt hebben. Het is ook belangrijk om te kijken of de boom breed kan zijn of dat juist een wat smaller model beter tot zijn recht komt op de gekozen plek. Bij het meten moet u rekening houden met de hoogte en of de boom direct op de grond komt te staan of iets hoger. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of u een piek op de kerstboom wilt.

Soorten kerstbomen

Wij hebben in ons assortiment kerstbomen tot 12 meter! De Nordmann is eigenlijk de meest populaire kerstboom en niet zonder reden! Wij reizen ieder jaar af naar Denemarken om kwaliteitsbomen te selecteren van klein tot heel groot. Enkele kenmerken van deze boom zijn:

  • Weinig/geen naaldverlies
  • Lange glanzende naalden die niet prikken
  • Typische Nordmann-geur
  • Verschillende maten

Voordat een Nordmann eenmaal in je woonkamer staat heeft deze al een hele weg afgelegd. Zo duurt het ruim twaalf jaar voordat een behoorlijke Nordmann aan onze kwaliteitseisen voldoet. Het assortiment bij De Bosrand is breder dan alleen de Nordmann. Zo verkopen wij ook de Blauwspar, Fijnspar en Servische spar. Daarnaast kiezen mensen vaak ook voor een Dwergspar (Picea Conica). Deze Dwergspar hebben wij al vanaf €4,99 per stuk!

Verzorgen van de kerstboom

Wilt u de boom zo lang mogelijk goed houden en zo min mogelijk naaldverlies, dan kunt u voor binnen beter een boom met kluit of in pot kiezen. Eventueel kan na de kerst de boom in de tuin worden gezet. Let er dan wel op wat voor type boom u kiest. Koopt u een afgezaagde boom, zet hem dan in een kerstboomstandaard met waterreservoir, zodat u de boom water kunt geven. Het is belangrijk om de onderste vijf centimeter van de stam af te zagen, voordat u hem in de standaard. Zo heeft u nog langer plezier van de boom. De temperatuur en de luchtvochtigheid binnen zijn erg belangrijk voor een kerstboom. Een kerstboom die eind november is gezaagd blijft buiten zeker tot begin maart goed. Daarom is het goed om de boom een koele plaats te geven, dus zeker niet in de buurt van de verwarming. Ook is het zeer goed om te proberen de luchtvochtigheid in huis te verhogen. Door bijvoorbeeld aan de radiatoren verdampingsbakjes te hangen of om de boom met een plantensproeier geregeld nat te sproeien. Na aankoop is het belangrijk om de boom een dag acclimatiseren op een koele plaats, zoals de schuur of garage. Hierna kunt u hem neerzetten in de (woon)kamer en optuigen.

Kerstboom kopen bij De Bosrand

Heeft u dé perfecte kerstboom eenmaal gevonden met ons? Dan helpen wij u graag verder. Wij verpakken de boom gratis in een net waardoor deze makkelijk vervoerd kan worden en niet beschadigd. Is de boom veel te groot om zelf mee te nemen? Vraag dan naar de mogelijkheden van onze bezorgservice. De stam van de boom kunnen we recht afzagen zodat deze gemakkelijk past in een standaard. Ook een traditioneel kerstboomkruis is mogelijk. Voor € 2,99 per boom plaatsen we een houten kruis onder de boom zodat deze thuis direct neergezet kan worden. Nieuw bij De Bosrand is Easyfix! Hierbij boren we een klein gat in de stam van de boom, waardoor deze altijd rechtstaat als u deze thuis op een bijhorende standaard wilt neerzetten. U hoeft slechts eenmalig een bijhorende standaard van bijvoorbeeld hout of kunstof aan te schaffen. De jaren daarna zorgen wij ieder jaar weer gratis voor een recht gat onderin de stam van de boom. 

Kortom, u bent van harte welkom in één van onze vestigingen in Alphen a/d Rijn, Rijsbergen, Wassenaar en Woerden. Kom langs, kies een mooie boom uit en u kunt gaan genieten van de sfeervolle kerstdagen.