• Dutch (Netherlands)
  • English (United Kingdom)

.

Kerstbomen

Ieder jaar is het opnieuw een leuke uitdaging: het vinden van dé perfecte kerstboom! Bij Tuincentrum De Bosrand kunt u kiezen uit verschillende soorten en hoogtes. Wist u dat wij al Nordmann kerstbomen hebben vanaf €12,99? Maar welke type kerstboom past het beste bij u? Wij hebben in onze vestigingen in Alphen a/d Rijn, Oegstgeest, Rijsbergen, Wassenaar en Woerden een groot assortiment kerstbomen te koop. Onze medewerkers staan voor u klaar en helpen u graag met het vinden van dé perfecte kerstboom. Het is ten slotte maar één keer per jaar kerstmis!

De mooiste en beste kerstbomen selecteren wij zelf, speciaal voor u!

Wij reizen ieder jaar af naar het mooie Denemarken om kwaliteitsbomen te selecteren van klein kerstbomen tot grote kerstbomen. Dan hebben we het ook over grote aantallen, want in totaal gaat het om zo'n 15.000 kerstbomen. Het leven van deze boom begint in Geörgie, op zo'n 1000 meter hoogte. Waarom? Bomen die op deze hoogte wortelen, zijn extra krachtig. De zaden van deze bomen worden vervolgens in Denemarken geplant. Hier is ontzettend veel ruimte en daarnaast is de lucht super schoon. Regelmatig komen er externe controleurs om de bomen te keuren, omdat wij garant staan voor topkwaliteit. In negen jaar tijd groeien onze Nordmann bomen uit tot krachtige kerstbomen, wat uiteindelijk het stralende middelpunt wordt in uw woonkamer. Onze Nordmannen zijn eerlijke kerstbomen. De bomen worden onder goede omstandigheden uitgegroeid tot volwaardige kerstbomen. Ook proberen wij de tijd tussen het rooien tot de verkoop in onze winkels zo kort mogelijk te houden, zodat u de boom vers krijgt. Zo kan het voorkomen dat de Nordmannen binnen twee dagen in onze winkels liggen!

De Bosrand - Kerstbomen kopen

Als u heeft bepaald waar de kerstboom komt te staan, meet dan hoe hoog u de boom wilt hebben. We willen natuurlijk niet dat u met een kerstboom thuiskomt die niet in uw woonkamer past. Het is daarom ook belangrijk om te kijken of de boom breed kan zijn of dat juist een wat smaller model beter tot zijn recht komt op de gekozen plek. Bij het meten moet u rekening houden met de hoogte en of de boom direct op de grond komt te staan of iets hoger. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of u een piek op de kerstboom wilt. Wij hebben in ons assortiment kerstbomen tot wel 12 meter! De Nordmann is eigenlijk de meest populaire kerstboom en niet zonder reden. Enkele kenmerken van deze boom zijn:

  • Weinig/geen naaldverlies
  • Lange glanzende naalden die niet prikken
  • Typische Nordmann-geur
  • Verschillende maten

Voordat een Nordmann eenmaal in uw woonkamer staat heeft deze al een hele weg afgelegd. Zo duurt het ruim twaalf jaar voordat een behoorlijke Nordmann aan onze kwaliteitseisen voldoet. Het assortiment bij De Bosrand is breder dan alleen de Nordmann. Zo verkopen wij ook de Blauwspar, Fijnspar en Servische spar. Daarnaast kiezen mensen vaak ook voor een Dwergspar (Picea Conica). Deze Dwergspar hebben wij al vanaf €4,99 per stuk! Kom dus naar één van onze winkels!Kerstbomen kopen bij tuincentrum De Bosrand

Kerstboom in huis? Ga dan aan de slag met de kerstversiering

Heeft de kerstboom een mooie plek in huis gekregen? Dan is het tijd om de boom eens mooi te versieren. Onze inkopers zijn echte trendwatchers en vliegen de hele wereld over op zoek naar de leukste, hipste, maar vooral de nieuwste kersttrends. Onze winkels in Alphen a/d Rijn, Oegstgeest, Rijsbergen, Wassenaar en Woerden zijn vanaf oktober helemaal in de kerstsfeer. Ieder jaar bouwen wij een mooie kerstshow op waar u alles kunt vinden voor die ultieme kerstbeleving:

Bij ons bent u dus op het juiste adres om kerst inspiratie op te doen en die ultieme kerstbeleving te beleven. Bij ons vindt u alle kleuren en trends van dit jaar, dus kom snel langs!

Kerstbomen kopen bij tuincentrum De Bosrand

Het verzorgen van de kerstboom

Wilt u de boom zo lang mogelijk goed houden en zo min mogelijk naaldverlies, dan kunt u voor binnen beter een boom met kluit of in pot kiezen. Eventueel kan na de kerst de boom in de tuin worden gezet. Let er dan wel op wat voor type boom u kiest. Koopt u een afgezaagde boom, zet hem dan in een kerstboomstandaard met waterreservoir, zodat u de boom water kunt geven. Het is belangrijk om de onderste vijf centimeter van de stam af te zagen, voordat u hem in de standaard. Zo heeft u nog langer plezier van de boom. De temperatuur en de luchtvochtigheid binnen zijn erg belangrijk voor een kerstboom. Een kerstboom die eind november is gezaagd blijft buiten zeker tot begin maart goed. Daarom is het goed om de boom een koele plaats te geven, dus zeker niet in de buurt van de verwarming. Ook is het zeer goed om te proberen de luchtvochtigheid in huis te verhogen. Door bijvoorbeeld aan de radiatoren verdampingsbakjes te hangen of om de boom met een plantensproeier geregeld nat te sproeien. Na aankoop is het belangrijk om de boom een dag acclimatiseren op een koele plaats, zoals de schuur of garage. Hierna kunt u hem neerzetten in de (woon)kamer en optuigen.

Kerstboom gekocht? Vergeet de kerstboomstandaard niet

Heeft u dé perfecte kerstboom eenmaal gevonden met ons? Dan helpen wij u graag verder. Wij verpakken de boom gratis in een net waardoor deze makkelijk vervoerd kan worden en niet beschadigd. Is de boom veel te groot om zelf mee te nemen? Vraag dan naar de mogelijkheden van onze bezorgservice. De stam van de boom kunnen we recht afzagen zodat deze gemakkelijk past in een standaard. Ook een traditioneel kerstboomkruis is mogelijk. Voor € 2,99 per boom plaatsen we een houten kruis onder de boom zodat deze thuis direct neergezet kan worden. Kent u overigens de Easyfix al? Hierbij boren we een klein gat in de stam van de boom, waardoor deze altijd rechtstaat als u deze thuis op een bijhorende standaard wilt neerzetten. U hoeft slechts eenmalig een bijhorende standaard van bijvoorbeeld hout of kunststof aan te schaffen. De jaren daarna zorgen wij ieder jaar weer gratis voor een recht gat onderin de stam van de boom. Kortom, u bent van harte welkom in één van onze vestigingen in Alphen a/d Rijn, OegstgeestRijsbergen, Wassenaar en Woerden. Kom langs, kies een mooie boom uit en u kunt gaan genieten van de sfeervolle kerstdagen!

Toon filters Verberg filters

Filter producten