Moestuin stappenplan

Bij het aanleggen van een moestuin moet je met een aantal zaken rekeninghouden. Belangrijk is om de meest geschikte plek in uw tuin te nemen en deze te voorzien van de juiste grond.
Wil je op je balkon een moestuin beginnen, dan kun je het best gebruik maken van een kweekbak op poten. 
Na het kiezen van de juiste plek kun je groenten en fruit zaaien of planten, daarna is het een kwestie voldoende water geven en geduld hebben...

  • Een moestuin moet op een geschikte plek liggen. De ideale moestuin heeft ongeveer de helft van de dag zon en ligt redelijk beschut.
  • Voordat je begint maak je de grond vlak en zorg dat aarde van de moestuin goed wordt omgewoeld. Verwijder al het onkruid.
  • Daarna bedek je de bovenste 10-15 centimeter van de moestuin met biologische moestuingrond.
  • Je maakt een plattegrond waarop staat welke groenten je waar wilt zaaien of planten, houd hierbij rekening met de Goede buren Slechte buren.
  • Geef moestuinmest en maak gebruik van biologische beschermingsmiddelen.

Zaaien of planten?

Er is slechts één verschil, met jonge plantjes hebt je eerder resultaat. Voor het eindresultaat maakt het niet uit of je kiest voor zaden of jonge plantjes in je moestuin.
De exacte aanplantmaanden zijn te vinden op de etiketten van de plantjes. Zaden hebben uiteraard langer de tijd nodig om te groeien. Wanneer je wat precies zaait vind je in onze zaai- en oogstkalender. Wil je al wat vroeger beginnen? Dan kun je ook onder glas zaaien, met behulp van bijvoorbeeld een kweekkas.

Bekijk meer productgroepen in de categorie De moestuin