• Kamerplanten

  Kamerplanten

 • Vetplanten
  en
  Succelenten

  Vetplanten

  Vetplanten behoren tot de succulenten. Vetplanten zijn in staat om water op te slaan, afhankelijk van het soort, in de wortel stengel of het blad. Dit gebeurt om zo het water weer te kunnen gebruiken in een drogere periode. Vetplanten zijn erg gemakkelijke kamerplanten. Ze kunnen als één van de weinige kamerplanten in direct zonlicht worden geplaatst, hoewel een lichte standplaats al voldoende is. De vestigingen van De Bosrand in Alphen a/d Rijn, OegstgeestRijsbergen, Wassenaar en Woerden hebben een erg ruim assortiment met vetplanten op voorraad.

  Verzorgen van vetplanten

  Vetplanten zijn zeer goed te verzorgen. Maar als ze niet goed worden verzorgd, is er op een gegeven moment geen redden meer aan. Vetplanten houden gewoonweg van licht. Het liefst heel veel licht. Ze ze daarom bijvoorbeeld in de vensterbank bij het raam waar de hele dag zon is. Vetplanten groeien in de natuur op rotsen of in de woestijn. Doordat ze af en toe water krijgen door de enorme regenbuien, overleven de vetplanten op deze manier. Heel af en toe wat water is dus het recept om vetplanten goed te verzorgen. Zorg er dus voor dat er niet een hele plas water in de pot blijft staan wanneer je ze water geeft. Is het zomer? Dan hebben vetplanten wel wat meer water nodig dan normaal. Ben je bij één van de vestigingen van Tuincentrum De Bosrand en wil je vetplantjes kopen? Vraag dan één van onze medewerkers om advies. Zij kunnen je alles vertellen over de vetplanten.

  Vetplanten kopen bij Tuincentrum De Bosrand

  Bekende soorten vetplanten

  Onder vetplanten vallen natuurlijk heel veel verschillende soorten. Wat zijn bekende vetplanten?

  • Rotskoraal
  • Aloë Vera
  • Crassula
  • Echeveri
  • Haworthia

  In de vestigingen van ons tuincentrum kun je nog veel meer soorten vetplanten vinden. Daarnaast kun je ook meteen een mooie pot uitzoeken die perfecte bij jouw vetplant past!

  Vetplanten kopen nabij Alphen a/d Rijn en Wassenaar

  Weet je al welk soort vetplant jouw favoriet is? Kom gerust eens langs bij Tuincentrum De Bosrand in Alphen a/d Rijn, Oegstgeest, Rijsbergen, Wassenaar of Woerden. Kies een mooie vetplant uit, breng wat 'groene' sfeer in huis en geniet!