• Vetplanten
  en
  Succelenten

 • Dutch (Netherlands)
 • English (United Kingdom)

.

Vetplanten

Vetplanten behoren tot de succulenten. Vetplanten zijn in staat om water op te slaan, afhankelijk van het soort, in de wortel stengel of het blad. Dit gebeurt om zo het water weer te kunnen gebruiken in een drogere periode. Vetplanten zijn erg gemakkelijke kamerplanten. Ze kunnen als één van de weinige kamerplanten in direct zonlicht worden geplaatst, hoewel een lichte standplaats al voldoende is. De vestigingen van De Bosrand in Alphen a/d Rijn, OegstgeestRijsbergen, Wassenaar en Woerden hebben een erg ruim assortiment met vetplanten op voorraad.

Verzorgen van vetplanten

Vetplanten zijn zeer goed te verzorgen. Maar als ze niet goed worden verzorgd, is er op een gegeven moment geen redden meer aan. Vetplanten houden gewoonweg van licht. Het liefst heel veel licht. Ze ze daarom bijvoorbeeld in de vensterbank bij het raam waar de hele dag zon is. Vetplanten groeien in de natuur op rotsen of in de woestijn. Doordat ze af en toe water krijgen door de enorme regenbuien, overleven de vetplanten op deze manier. Heel af en toe wat water is dus het recept om vetplanten goed te verzorgen. Zorg er dus voor dat er niet een hele plas water in de pot blijft staan wanneer u ze water geeft. Is het zomer? Dan hebben vetplanten wel wat meer water nodig dan normaal. Bent u bij één van de vestigingen van Tuincentrum De Bosrand en wilt u vetplantjes kopen? Vraag dan één van onze medewerkers om advies. Zij kunnen u alles vertellen over de vetplanten.

Vetplanten kopen bij Tuincentrum De Bosrand

Bekende soorten vetplanten

Onder vetplanten vallen natuurlijk heel veel verschillende soorten. Wat zijn bekende vetplanten?

 • Rotskoraal
 • Aloë Vera
 • Crassula
 • Echeveri
 • Haworthia

In de vestigingen van ons tuincentrum kunt u nog veel meer soorten vetplanten vinden. Daarnaast kunt u ook meteen een mooie pot uitzoeken die perfecte bij uw vetplant past!

Vetplanten kopen nabij Alphen a/d Rijn en Wassenaar

Weet u al welk soort vetplant uw favoriet is? Kom gerust eens langs bij Tuincentrum De Bosrand in Alphen a/d Rijn, Oegstgeest, Rijsbergen, Wassenaar of Woerden. Kies een mooie vetplant uit, breng wat 'groene' sfeer in huis en geniet!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten