Een watervriendelijke tuin

Een watervriendelijke tuin

Een watervriendelijke tuin
Maak kans op een gratis regenton!

Het klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met hitte, droogte en extreme regenbuien. Een watervriendelijke tuin (minimaal 60% beplant) lijkt misschien ingewikkeld om aan te leggen, maar wat kleine veranderingen maken al verschil. Kom zaterdag 14 april a.s. naar de actiedag in tuincentrum De Bosrand in Woerden en laat u inspireren.

 

Tuinontwerper Geral Overbeek en stadsimker Chris van Iersel geven interessante tips voor een watervriendelijke tuin. Bij de actiestand kunt u meedoen met de ‘groen-quiz!’. Hiermee maakt u kans op een gratis regenton t.w.v. ruim €100,-! Prijswinnaars ontvangen bericht.

 

Wanneer:        zaterdag 14 april 2018
Waar:             tuincentrum De Bosrand, Rietveld 36A, Woerden
Hoe laat:         11:00 – 15:00 uur

 

Subsidieregeling Woerden

Het is mogelijk om als inwoner van Woerden bij de gemeente subsidie aan te vragen voor een groen dak en/of het afkoppelen van uw regenpijp van het afvalwaterriool. Beide opties helpen om wateroverlast en hittestress in en rondom uw huis te voorkomen/beperken. Kijk hiervoor op de gemeentelijke website woerden.nl > zoek op ‘subsidie dak’. Hier vindt u meer informatie, voorwaarden en een aanvraagformulier. Of stel uw vraag 14 april in de actiestand.

 

Inspiratie
Kijk ook op www.tuinbranche.nl (hier vindt u het handboek voor een watervriendelijke tuin).

 

Samenwerking

April is omgedoopt tot ‘De Maand van de Watervriendelijke tuin’. Dit is een initiatief van Tuinbranche Nederland, het waterschap (HDSR), Amsterdam Rainproof en de gemeenten Nieuwegein, Houten, Stichtse Vecht, Utrecht en Woerden en verschillende tuincentra. Per tuincentrum en per gemeente zijn er verschillende acties. Op www.tuinbranche.nl staat een overzicht van alle activiteiten.

Datum:
Locatie: Tuincentrum De Bosrand Woerden