Natuurlijk, de watervriendelijke tuin!

Natuurlijk, de watervriendelijke tuin!

Het klimaat verandert, we krijgen vaker te maken met hitte, droogte en extreme regenbuien.

Water heeft een belangrijke functie in de tuin. De grond mag niet te nat zijn, maar ook niet te droog.
Wat kunt u doen om wateroverlast te voorkomen en de tuin koel te houden tijdens hitte?

Kom op zaterdag 8 april en 17 juni naar ons Tuincentrum in Woerden. Wij geven u inspirerende voorbeelden en watervriendelijke tuintips. Daarnaast verzorgt een hovenier een presentatie.
Ook kunt u meedoen met een speciale tuinactie. Hierbij maakt u kans op een waardecheque t.w.v. €150,-! 

 

Hoe werkt de tuinactie?

Maak een foto van uw huidige tuin. Maak uw tuin watervriendelijk en maak vervolgens een foto van uw heringerichte tuin. In de Woerdense Courant van 22 maart a.s. vindt u (bij de advertenties) een kortingscoupon voor 20% korting op onze planten. De kortingscoupon vindt u ook in onze flyer in de winkel. Mail uw twee foto’s uiterlijk 20 juni naar [email protected] o.v.v. ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin’. Prijswinnaars ontvangen bericht. Wethouder Ivo Ten Hagen van de gemeente Woerden reikt op zaterdagochtend 24 juni de prijzen uit.

 

Op de dag zullen er zijn:

- Een hovenier die verschillende korte presentaties geeft, vragen kan beantwoorden en advies kan geven
- Een imker die het belang van bijen en biodiversiteit verteld en verschillende producten bij zich heeft die te maken hebben met bijen
- Kinderen kunnen gratis een mooi versierde boot maken
- tuinactie met kans op een waardebon t.w.v. €150,- , een regenton inclusief voet en aansluiting op afvoer of een vierkante metertuin
- een kleine attentie voor elke deelnemer aan de tuinactie

 

De watervriendelijke tuin

Watervriendelijke tuinen zijn niet alleen mooi, maar dragen ook bij aan de kwaliteit van onze leefomgeving, de biodiversiteit en de gezondheid van mensen.
Om u te inspireren, ligt er in ons tuincentrum een folder met ideeën voor de watervriendelijke tuin voor u klaar. Hierin staan diverse voorbeelden hoe een tuin te vergroenen. Neem er gerust één mee!

Data: en
Locatie: Tuincentrum De Bosrand Woerden